Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@stachuprzytelefonie: cieszę się że nie potrafisz czytać, rozumować i nie widzisz różnicy między poglądem twórcy a treściami na kanale (oraz że to nie jest najważniejsza część tej dyskusji). No chyba że chcesz mi wmówić że uderzanie w DEI, WOKE, zaimki to cecha lewicowa
  • Odpowiedz
@DymekD typie, nie bede szukal fragmentów streama sprzed roku, zeby ci udowodnić jak Kiszak mówił że jeat lewicowy, otwarty społecznie na to czy ktoś jest geyem, bi, czy jak się ubiera. Chyba widać po tym jak sam wygląda że jest tolerancyjny, nie?

J-----e twórców którzy na siłe wpychają Ci woke do gier w których to nie pasuje to inna sprawa.
  • Odpowiedz
@DymekD: Jako że piszesz jako były członek discorda Kiszaka. Jego widownia to głównie wyborcy konfederacji czy ogólnie prawej strony? Czy to taka bardzo szurska prawa strona typu wrealu24?
  • Odpowiedz
  • 1
@stachuprzytelefonie: no i dalej nie rozumiesz tego że to czy kiszak jest prawakiem, lewakiem, libkiem czy komuchem nie ma znaczenia w tej dyskusji, liczy się to że treści społeczno-polityczne obrażają JEDNĄ (1) (jeden) stronę faworyzując drugą, co buduje bańkę co dalej łączy się z resztą argumentacji
  • Odpowiedz
  • 1
@Johny_Lepa: Na pewno nie jest to jakaś prawicowa szuria spod foliowej czapki. Ja bym szczerze ocenił te grupę jako spektrum korwinizmu (od lekkiego do takiego średnio-dużego). Z drugiej strony kiedyś wdałem się w dyskusję o ewentualnych regulacjach na YT mających dać mechanizm podziału zysków od treści commentary (jeśli to czytacie kiszakowcy to Thorfinn was pozdrawia :3) i zostałem nieironicznie nazwany komunistą który chce układać ludziom życie i finanse także są
  • Odpowiedz
ierwszą jest rozkmina skąd wy wpadliście na pomysł że to Kiszak czy inny „ludolog” jest winny tej śmierci.

@DymekD: Ogólnie jak poczytasz tag to nie ma w tym jednomyślności, a strona która gada że był winny jest najmniej liczna. Masz dwie, twoją i ludzi którzy gadają że się "przyczynił". A przyczynił się tym że po prostu wypromował chorą psychicznie osobę którą jego własna widownia trollowała co nawet mówił w nagraniu
  • Odpowiedz
@DymekD: Z tego co Kiszak mówił to jego widownia jest dosyć dojrzała (ile w tym prawdy to nie wiem). Czyli wychodzi na to, że nie wszyscy wyrastają z Korwina. Te regulacje co proponował np. Filip z bez schematu to nie były hardkorowe zmiany tylko uczciwy podział zysków. Swoją drogą to też by się zgadzało, bo Kowal też pasował światopoglądowo do grupy, którą opisujesz. Moje spostrzeżenia były takie, że ma widownie,
  • Odpowiedz
@DymekD: obejrzyj sobie tą długą autystyczną debatę filipa z kiszakiem na temat komentary tam kiszak wyłożył swoją filozofię a polega ona na tym, że dopóki może coś robić i jest to dla niego korzystne to będzie to robił, filip próbował odwoływać się do argumentów moralnych że robienie komentety jest nieetyczne i tak dalej i to po nim spływało. To nawet nie jest tak że wchodził z nim w polemikę czy
  • Odpowiedz
@DymekD: Ogólnie w przypadku socjopatów, manipulantów czy każdego innego typu "lanta", podstawą jest patrzenie co dana osoba robi a nie mówi bo mówienie to ich dar.

A kiszak spanikował i ukrył filmy, filmy które z tego co ludzie mówią nawet go jakoś super nie pogrążały ale jednak się bał. A on się boi tylko wtedy jak wie że coś może go udupić bo losem kowala czy innego człowieka taka osobowość
  • Odpowiedz
  • 0
@Johny_Lepa: Kowal sam mówił cytatami Korwina i pokazywał się w T-shirt Korwina.

ma widownie, która jest bardzo podatna na autorytet i potrzebują takiej "mądrej" głowy, która będzie za nich myśleć.

To jest też trafne spostrzeżenie które mam także i ja. Kiszak sam zresztą przyznał się że specjalnie wrzuca tak dużo materiałów bo nie chce wypuszczać potencjalnych widzów z siatki, nie mogą mieć czasu na inny content. Jest to strategia po
  • Odpowiedz
  • 0
@tubkas12: Widziałem te debatę i w połowie wyłączyłem bo Kiszak był nie do zniesienia. Ale i tak w swoim poście zawarłem rady bo Kiszak lubi mówić że dobra krytyka daje potencjalne rozwiązania, także po prostu zabieram ewentualny argument "mądrzy się a sam nic nie zaoferuje"
  • Odpowiedz
@DymekD:

że dobra krytyka daje potencjalne rozwiązania

to tylko jedna z wielu jego sztuczek retorycznych. w praktyce sensowną krytykę czasami z poradami czy bez porad usuwa z swojego kanału na YT.

obejrzałem film rocka jak reagował na kiszaka i kiszak tam czytał list "swojego" byłego hejtera który przyznał kiszakowi praktycznie we wszystkim rację i że to był problem hejtera że hejtował kiszaka a nie kiszaka. Kiszak z zachwytem ten mail czytał
  • Odpowiedz
@DymekD: Później udzialam się w jakimś wątku pod jego filmem - patrzę wątek w------y a był sensowny. Piszę jakąś krytykę, dostaje łapki w górę, mój komentarz w------y i shadowban. Piszę z kolejnego konta i znowu trochę łapek w górę, komentarz w------y i kolejny shadowban. Od tego czasu nie oglądam go poza jakimiś imbami na tagu ale niestety jego akolici są wszedzie nawet w mojej częsci giereczkowa.
  • Odpowiedz
  • 0
@tubkas12:

Jest po prostu moim zdaniem nieirocznie socjopatą.

Nie jestem psychologiem, nie mniej nie będę ukrywał że MOŻESZ mieć rację. Jednakże moim celem nie była psychoanaliza Kiszaka a raczej wskazanie ogólnego problemu w internecie którym jest zezwalanie toksycznym ludziom na śmiecenie przestrzeni publicznej swoimi wysrywami. To nie Kiszak zabił technika ale to w jaki sposób buduje swoją społeczność mogło mieć wpływ na to jacy ludzie przeniknęli do TK i wykorzystali
  • Odpowiedz
Jednakże moim celem nie była psychoanaliza Kiszaka a raczej wskazanie ogólnego problemu w internecie którym jest zezwalanie toksycznym ludziom na śmiecenie przestrzeni publicznej swoimi wysrywami.

@DymekD: Tutaj ta moja pseudo analiza jest akurat moim zdaniem ważna bo jeśli jest naprawdę socjopatą to nie ma szansy na dyskusję to po prostu nie zadziała i tyle. Z normalnym człowiekiem pogadasz na taki temat, złapie nawet refleksję że może trochę przesadza i pora
  • Odpowiedz
@DymekD: ta hiperracjonalność kiszakowa to też przejaw socjopatii bo normalny człowiek jasne używa argumentacji ale masz też kwestie etyczne i moralne typu dobra nie będę j---ł tego maćka bo już starczy, może trochę przesadziłem, dobra może mam i rację ale widać że chłop lubi tę gierkę więc spoko. i tak dalej. ludzie operują na wielu poziomach, gdzie socjopata i psychopata nie ma czegoś takiego, dla niego istnieje tylko poziom racjonalny.
  • Odpowiedz
ale dziwnym trafem jak już mowa o kwestiach kulturowych to niemalże zawsze jest to j-----e po światopoglądzie lewicowym

@DymekD: wskaż to "je banie" bo nie przypominam sobie żeby otwarcie jechał ostro po lewakach. Co innego jak komentuje czyjś materiał i się z nim zgadza ale też nie ogląda jakiś skrajnych treści. Chyba że masz na myśli coś w stylu "gry się dobrze sprzedają gdy są robione dla graczy a nie do
  • Odpowiedz