Wpis z mikrobloga

Jako posiadacz i użytkownik dwóch flagowych modeli, od producentów konkurujachch ze sobą na rynku smartfonów od wielu lat, a mianowicie #samsung (s24u) #android i #apple #iphone (15pro, 13 Pro max). Jestem zażenowany faktem, jak traktuje mnie koreaniec. Aktualizacja do One UI 7 w samsungu, miała zostać wprowadzona w momencie wydania na świat serii S25, niestety jako klient gorszej kategorii, jeszcze tej aktualizacji nie mam(y). Apple nigdy by tego nie zrobiło, jak wypuszczają aktualizacje to są podane modele, które je otrzymają i otrzymują wszystkie na raz, nie tak jak w androidzie, gdzie aktualke dostaje tylko najnowszy model, a reszta może sobie czekać albo tygodnie, albo miesiące.
Kolejną sprawa, że jako użytkownicy lepszej kategorii, czyli użytkownicy z Azji mogą sobie kupić samsunga s25 ultra w wersji 16 gb ramu, za to reszta świata jako ci gorsi już tylko 12, oczywiście cena się nie zmienia, jest taka sama.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eXcore: No nie, ale jesli tam jest wersja 16gb, a tutaj 12gb to oni maja nieznacznie wydajniejsze urzadzenie od europy, w tej samej cenie. A z reszta, nie od dzis wiadomo, ze android lubi duzo ramu zeby dzialac bez przeszkod. I kilkukrotnie udalo mi sie zmulic tego samsunga.
  • Odpowiedz
W Chinach masz więszką konkurencje na rynku, ale to że w tej samej cenie to ciężko stwierdzić. W każdym kraju masz lekko inną przecież.
  • Odpowiedz
@pw1: Nie jest mi potrzebne siri po polsku, nie jest mi też potrzebny asystent głosowy do niczego innego jak włączenie jakiejś apki, czy ustawienie alarmu, ale do tego potrzebny jest angielski czy inny język na poziomie menela spod budki.
  • Odpowiedz