Wpis z mikrobloga

Pozdrawiam z tego punktu w historii tego kraju, w którym mieszkania w polskich miastach wyceniane były przez januszariat drożej niż w Berlinie czy Dubaju, a masa ludzi nie widziała w tym nic nienormalnego, a nawet uważała, że jeszcze urośnie.

Tak, tu jesteśmy.

#nieruchomosci
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czoso: co? Średnia cena domu w manchester to 265k, większość domów w Anglii ma mniej niż 100m2 no ale przyjmując nawet 100 to jest 2.6k funtów za metr przy dochodzie średnim na rękę 2.4k na miesiąc.

Patrząc na Kraków bo to miasto niedaleko gdzie mieszkałem to średnia z m2 za dom 10k a średnia to 9k na rękę.

Gdzie Twoje taniej i większe zarobki bo ja nie widzę?

Edit. Zrobiłem
  • Odpowiedz
@mickpl: Zgadzam się w 80%. Z tym że w Polsce na Mazowszu nie masz mieszkań za 25k/m w małej miejscowości 66k ludzi, a w Bawarii można znaleźć bez żadnego problemu. Nawet u nas w stolicy mieszkania tyle nie kosztują.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mareczek760

Nie na "ileś" tylko w zasadzie zawsze jest to pomiędzy 100 a 999 lat czyli w praktyce nie różni się od własności.

Chyba, że chcesz mnie przekonywać, że bardzo martwisz się tym co będzie się działo z twoim mieszkaniem w 2300 roku.

A nawet jeśli cię to martwi to powiem ci, że potem możesz przedłużać to za 10-15k o kolejne setki lat.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mareczek760

Nawet w tych linkach co ci podałem masz wypisane ile wynosi leasehold. Drugi link 976 lat, a nie żadne 50, ale cieszy mnie że przyznałes, że ceny są niskie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@Mareczek760

1700 za rok service charge to dużo? To jest 700zl miesięcznie...

Czym to się różni od czynszu w Polsce?

Ground rent to jest z 1000 zł rocznie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mareczek760

No i co z tego, że według Googla 6400 średnia? Zgadza się mniej więcej, że w UK dwa razy większa? Mniej więcej zgadza, więc o co chodzi?
  • Odpowiedz
@Mareczek760:

Dramatyzujesz z tym leasem jak małą dziewczyna z okresem.

Człowieku co ty do mnie piszesz za bzdury. Zacznijmy od tego, że pooglądaj sobie mieszkania i zobacz ile jest mieszkań z długimi leasholdami jak 200 lat. Większośc teraz się takich
  • Odpowiedz