Aktywne Wpisy

Gran +440
Mircy pijcie ze mno kompot
Jadę na wakacje, pierwszy raz od dwóch lat i pierwszy raz w życiu na all inclusive, do tychczas jedyne wakacje na jakie mnie było stać to Gizycko bo z tamtąd pochodzę i mogłem kimać u mamy albo jakiś pokój/domek po taniości :)
od roku zarabiam trochę lepiej i w końcu udało się coś wyłuskać hajsu żeby wypocząć. #bulgaria
Jadę na wakacje, pierwszy raz od dwóch lat i pierwszy raz w życiu na all inclusive, do tychczas jedyne wakacje na jakie mnie było stać to Gizycko bo z tamtąd pochodzę i mogłem kimać u mamy albo jakiś pokój/domek po taniości :)
od roku zarabiam trochę lepiej i w końcu udało się coś wyłuskać hajsu żeby wypocząć. #bulgaria
CoDwa +195
Dla mnie największym kręceniem korbą był cały pandemiczny cyrk z wirusem, szczepionkami i kodami QR. Przykłady?
- Maseczka w samochodzie, gdy jedziesz sam — bo wirus może siedzieć na tylnej kanapie.
- Kelnerki w maseczkach, klienci przy stolikach bez — bo wirus zna zasady savoir-vivre.
- Szczepionka działa, ale maskę i tak noś.
- Limit 5 osób na wigilię
- Maseczka w samochodzie, gdy jedziesz sam — bo wirus może siedzieć na tylnej kanapie.
- Kelnerki w maseczkach, klienci przy stolikach bez — bo wirus zna zasady savoir-vivre.
- Szczepionka działa, ale maskę i tak noś.
- Limit 5 osób na wigilię
źródło: cfb0931e84cbcf82abed8e9e30f1b21c
Pobierz

Tak, tu jesteśmy.
#nieruchomosci
Stuttgart i Hamburg maja ceny + 1k euro/m2.....
Monachium wsrod samych Niemcow uchodzi za nieporozumienei cenowe
Patrząc na Kraków bo to miasto niedaleko gdzie mieszkałem to średnia z m2 za dom 10k a średnia to 9k na rękę.
Gdzie Twoje taniej i większe zarobki bo ja nie widzę?
Edit. Zrobiłem
Tutaj masz porównanie z numbeo
Tutaj ci wrzucam mieszkania dwupokojowe w podobnych cenach jak we
źródło: image
PobierzNie na "ileś" tylko w zasadzie zawsze jest to pomiędzy 100 a 999 lat czyli w praktyce nie różni się od własności.
Chyba, że chcesz mnie przekonywać, że bardzo martwisz się tym co będzie się działo z twoim mieszkaniem w 2300 roku.
A nawet jeśli cię to martwi to powiem ci, że potem możesz przedłużać to za 10-15k o kolejne setki lat.
Nawet w tych linkach co ci podałem masz wypisane ile wynosi leasehold. Drugi link 976 lat, a nie żadne 50, ale cieszy mnie że przyznałes, że ceny są niskie ( ͡º ͜ʖ͡º)
1700 za rok service charge to dużo? To jest 700zl miesięcznie...
Czym to się różni od czynszu w Polsce?
Ground rent to jest z 1000 zł rocznie.
No i co z tego, że według Googla 6400 średnia? Zgadza się mniej więcej, że w UK dwa razy większa? Mniej więcej zgadza, więc o co chodzi?
Zaraz pewnie będzie pisał że dostał rachunek 20k do zapłacenia za naprawy hahah :D
źródło: Screenshot_20250203_135522_com.facebook.katana
PobierzDramatyzujesz z tym leasem jak małą dziewczyna z okresem.
Człowieku co ty do mnie piszesz za bzdury. Zacznijmy od tego, że pooglądaj sobie mieszkania i zobacz ile jest mieszkań z długimi leasholdami jak 200 lat. Większośc teraz się takich