Wpis z mikrobloga

#remont #ikea #budujzwykopem

Złożyłem dwie proste kuchenne szafki z IKEA 60cm szerokości, włożyłem szuflady i teraz jak otwiera się szuflade dowolną to cała szafka leci do przodu xD Z tego co widzę to nóżki ma dość cofnięte, więc nie jestem za bardzo nic z tym zrobić. Na szafki pójdzie krótki blat i zastanawiam się czy samo przymocowanie blatu do ściany utrzyma to wszystko. Jest jeszcze opcja listwy mocującej ale z tego co czytam to rzadko jej się używa na dolne szafki :|
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Myszo: rzadko się używa, bo jak masz w miarę dużą kuchnię to sobie złapiesz te szafki w 2 3 miejscach, dodatkowo skręcisz ze sobą, blat zrobi swoje i nic tego nie ruszy. Przy dwóch szafkach na krzyż w dodatku z szufladami wypadałoby to porządniej umocować.
  • Odpowiedz
  • 0
@Myszo ok to pokręcimy i zobaczymy co z tego będzie 😃 tam w sumie 2 metry szafek wyjdzie bo to tylko dodatek na jedną ze ścian - akurat zrobiliśmy przemeblowanie i chcemy dodać blat roboczy i miejsce na ryż xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Catmmando kuchenne maja chwyt na szynę, a nie mam szyny bo nie sądziłem że to takie wywrotne. Zrobię tak jak radzi @Smarek37

@Mwodybaca ale to wtedy trzeba na szynę rzucić więc jw.

Może by to jakiś spec ogarnął ale mnie tatke nie przyuczył jak takie rzeczy się robi i teraz na własną rękę się uczę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
kuchenne maja chwyt na szynę, a nie mam szyny bo nie sądziłem że to takie

@Myszo: szafki kuchenne mają w instrukcji zarówno montaz na szynie jak i bezpośredni do ściany, zajzyj do tej instrukcji to się dowiesz
  • Odpowiedz
@Myszo:

trzyma się mocniej niż PiS/konfederacja/PO Koryta

No takie kątowniki to chyba nie istnieją, żeby mocniej od nich trzymały
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz