Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Niedawno zrobilem prawko i przymierzam się do kupna pierwszego samochodu. Co byście polecili na pierwsze auto? Zalezy mi na tym, żeby to był 5-drzwiowy hatchback, który nie wygląda jak pazdzierz z lat 90 i jest w miare tani w serwisie. Budżet ok 10 tysięcy, no chyba, że nie ma co tyle dawac, ale też nie chciałbym kupować zupełnego gruza w cenie laptopa. Wymyśliłem sobie Peugeota 207/307 (nie wiem czemu, ale te peugeoty zawsze wyglądały mi na młodsze niż sa).

Na koniec jeszcze inne pytanie. Nie mam zupełnie nikogo, kto pomógłby mi ocenic samochód pod kątem stanu technicznego. Czy przy takiej cenie warto inwestować w jakieś usługi sprawdzania stanu auta? Jednak czasami kilka stów trzeba na to wydać, a auto w tym budżecie raczej na pewno będzie się co jakiś czas psuło.

#motoryzacja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim ja kupiłem Opla Signum 2003 za 8500, ogloszenie od prywatnego ziomeczka i bardzo zadbane ale i tak zapłaciłem kilka stowek jakiejs firmie zeby koles pojechal i obejrzal auto bo ja umiem tylko koła zmieniac, dolewac płyny i krecic kierownica xd
Polecam i auto i takie usługi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie no, skoro zupełnie się nie znasz na brykach, bierz na luzie, po co płacić komuś trzy stówki za ocenę stanu technicznego. I tak się zepsuje. Gorzej jak do domu nie dojedziesz i zaraz okaże się, że na start do tych 10 tysięcy masz kolejne pięć do włożenia albo szrot. Ty weź se rower kup z olxa za tysiaka z takim podejściem, bo za chwilę będziesz tu pytał czy
  • Odpowiedz