Wpis z mikrobloga

nie rozumiem czemu nie mogli wyznaczyć tych pasów ruchu

@FoorX: bo jest za wąsko, aby były tam wyznaczone pasy ruchu, nie spełniałyby przepisów. Zmieszczą się tam spokojnie obok siebie dwie osobówki, nawet osobówka i autokar, ale już dwa autokary czy dwa tiry mogłyby mieć problem.
  • Odpowiedz
@voot Nie możesz mieć problemów że ludzie traktują jeden pas ruchu (jak sam zauważyłeś nie może być dwóch) jak jeden pas ruchu. To jest wina projektu a nie użytkowników.
  • Odpowiedz
@FoorX: no to widocznie nie znają przepisów ruchu drogowego, tak samo jak Ty nie znasz :) Zapoznaj się z terminem niewyznaczone pasy ruchu i wszystko Ci się wyjaśni. Jeśli dwa pojazdy zmieszczą się obok siebie, to masz do czynienia z niewyznaczonymi pasami ruchu i musisz te przepisy respektować. To, że nie znasz prawa, nie usprawiedliwia Twojego łamania prawa.
  • Odpowiedz
@voot Liczyłem że chociaż przyznasz że jest to nieintuicyjne ale najważniejsze że znasz przepisy i jesteś mądry. Gratuluję ale nic to nie zmienia i ludzi będą gubić takie sytuacje i musisz na to spojrzeć z innej perspektywy (nie każdy ma dalmierz laserowy w oczach i 6 zmysł domyślenia się jaki był zamysł w projekcie oraz jasnowidzenie czy się ta jezdnia zaraz nie zawęży ewentualnie czy skończy się już namalowanym jednym czy
  • Odpowiedz
@FoorX: to kompletnie nie jest trudne, jak ktoś, kto nie potrafi oszacować czy na jezdni zmieszczą się obok siebie dwa samochody, będzie umiał zaparkować pomiędzy samochodami na miejscu parkingowym? Jak taki ktoś będzie w stanie prowadzić samochód zimą, gdy śnieg przysypie jezdnię i nie będzie widział linii? Co zatrzyma się wtedy na środku i się rozpłacze?

To jest wszystko bardzo intuicyjne, ale to nie tutaj jest problem, a w ruskiej
  • Odpowiedz
@voot Dasz mi lokalizację miejsca o którym mówisz? Ja uważam, że korek trzeba skracać i używać wszystkich pasów jak najbardziej, ale jednocześnie rozumiem, że ludzi tego typu pomysły mogą mylić a jeśli faktycznie jest legalne to co mówisz i trąbią i zajeżdżają no to głupota. Jak zostawisz ludziom podejmowanie takich decyzji to będą takie problemy ale niekiedy inaczej się nie da.
  • Odpowiedz