Aktywne Wpisy

Jailer +334
Krótka piłka - do rozdania mam Kingdom Come: Deliverance Royal Edition na Steam. Losowanie jutro o 21.
Zasady:
1. Plus.
2. Komentarz.
3. Zielonki wypad.
A jeśli ten wpis dostanie minimum 2137 plusów, to rozdam drugi klucz osobie, która napisze najbardziej plusowany komentarz (zielonki dalej wypad).
#gry #rozdajo #steam #kingdomcomedeliverance
Zasady:
1. Plus.
2. Komentarz.
3. Zielonki wypad.
A jeśli ten wpis dostanie minimum 2137 plusów, to rozdam drugi klucz osobie, która napisze najbardziej plusowany komentarz (zielonki dalej wypad).
#gry #rozdajo #steam #kingdomcomedeliverance

źródło: image
Pobierz
gangrenek +93
Niecałe pół roku w wolnościowym raju #raportzpanstwasrodka

źródło: polrokuwolnosci
Pobierz
jakieś algorytmy, kalkulatory obliczenia złożoności odnóg fabularnych? programy do szkicowania skryptu? cokolwiek bo się na tym za cholerę nie znam a dobrze by było wiedzieć czego unikać itd, a nie że skończę z 50 pomysłami i 50 npctami i okaże się ze złożoność wzrosła logarytmicznie do 10 milionów, ciężko to w głowie czy na kartce policzyć i spamiętać
dodatkowo #gamedev jakieś podpowiedzi czy kursy, książki jak tego typu rzeczy załatwiać w kodzie? domyślam się że najlepiej w stylu event-driven programming, ale mogę sobie wyobrazić inne rozwiązania
może mi także ktoś polecić jakieś #visualnovel (z elementami wyborów) darmowe jeśli są, wszystko jedno jakie, romanse, nie romanse, ja i tak się bardziej skupie na warstwie samego skryptu - tylko nie żadne eroge bo się wstydzić klikać będę
chciałbym zrobić grę (a w zasadzie robię już od dłuższego czasu) i zastanawiam się nad ewentualnym wprowadzeniem elementu interaktywnych dialogów i niestety wypadałoby to zaplanować zanim jeszcze zacznę tworzyć bezpośrednio świat itd i obawiam się że wpadam w efekt duninga krugera i się okaże że to dużo bardziej skomplikowane niż się wydaje jak wchodzą jakieś bardziej skomplikowane wybory
obrazek z czata gpt dla atencji
#animedyskusja #anime
źródło: choices
PobierzZ tego co patrzę to różnie z ceną - od darmowych po 150€. Jak chcesz się pobawić to pewnie jakiś Fungus (nie pamiętam czy ma wszystko co potrzebujesz do VN), a potem możesz coś kupić ewentualnie.
Pisanie od podstaw to szaleństwo. Pisanie gier w Javie to głupota. Natywnie wszystkie API graficzne są w C/C++, więc to jest pierwsze problem. Drugi jest taki, że najlepiej użyć gotowego silnika jeśli zależy Ci na zrobieniu gry dlatego, że wszystko jest o wiele prostsze. Jak chcesz się nauczyć robić silniki to przydałby się bardziej rozbudowany projekt niż VN np. 2D platformer
chyba że piszesz pod androida, albo robisz indie gierkę