Aktywne Wpisy

Codon +12
#gielda mam dostępny kredyt 150k na RRSO 8% z Revoluta na rok. Rata lekko ponad 13k, łączny koszt kredytu ok 6.5k. Zastanawiam się, czy tego nie wziąć, zaparkować na KO 6% i co miesiąc ładować 25k w akcję USD i EUR, raczej bezpieczne Mag7, ASML, Siemens itd.
Wyliczenia wskazują, że realny koszt kredytu wyjdzie ok 2.5k, a będzie extra kasa do wrzucenia w relatywnie tanie spółki. Czy to serio wydaje
Wyliczenia wskazują, że realny koszt kredytu wyjdzie ok 2.5k, a będzie extra kasa do wrzucenia w relatywnie tanie spółki. Czy to serio wydaje

Shatter +139
Ja nie wiem jak następne pokolenia mają żyć. 90% rodziców to ludzie k---a skrajnie nieodpowiedzialni i głupi. Dzieciaki ledwo umieją mówić a te głupie kwoki dają im do łapy telefon z włączonym tiktokiem albo innym gównem, gotowanie mózgu od młodości.
Po co robić sobie dzieci jak potem się nie jest w stanie nimi zajmować? Kolejki, poczekalnie, podróże w samochodzie, czas w domu - wiecznie wszędzie te j-----e telefony. Szkoda tych dzieci, a
Po co robić sobie dzieci jak potem się nie jest w stanie nimi zajmować? Kolejki, poczekalnie, podróże w samochodzie, czas w domu - wiecznie wszędzie te j-----e telefony. Szkoda tych dzieci, a

źródło: child-phone
Pobierz
źródło: temp_file4431416332687300045
PobierzTo jest wódy czaaaaas
Sto złoty bierz
Jak nie masz to mniej
Jak więcej
To jesteś zamooooożny
źródło: NFlO
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz