Aktywne Wpisy
luke-mat +19

PIAN--A_A--KTYWNA +257
Sprawdź jaki typ kobiety zainteresuje się Tobą w ten weekend.
Zasady znacie.
#glupiewykopowezabawy #rozowepaski
Zasady znacie.
#glupiewykopowezabawy #rozowepaski
źródło: IMG_20260327_210655
Pobierz

Do tego jesteśmy jeszcze w takim wieku, ze większość osób ma
@mirko_anonim: dziadków też też jest kilku ( ͡° ͜ʖ ͡°) statystycznie, te mieszkania powinny przechodzić z pokolenia na pokolenie, bo przecież ludzi nie przybywa, no ale wiadomo jak to. większość coś tam dziedziczy z moich obserwacji, tylko rzadko się tym chwali, "bo ja wszystko sam/sama" -
zawsze mam bekę jak w robocie wielkie larum bo ktoś kupił ekstra auto albo pojechał na drugi koniec świata
a już tego, że ktoś dosłownie dekadę pracuje i sobie odkłada to nikt nie widzi - tylko wietrzy spisek że on ma NA PEWNO więcej jak ja na umowie, albo żyje na kredyt xd
@ly000: albo np. OP ma 25 lat i się dziwi że ktoś mający 35 lat żyje na innym poziomie
gdzie de facto często ta starsza
@pianinka: strach pomyśleć co by było jakbyś patrzyła ;-).
@mirko_anonim: o ile nie są to zobowiązania stałe typu rata innego kredytu, rata leasingowa to się wpisuje wydatki na życie 500 zł/miesięcznie i banki akceptują, mimo że ktoś wydaje kilkanaście razy tyle co miesiąc :-).
Ja za minimalną nie klepie, żyje się dobrze ale jednak trzeba z głową wydawać. Ja pracuję w szwajcarskiej firmie, od samego początku jej działania w Polsce, mam różne dodatki stażowe, jakieś awanse też były. Ale
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
·
Ja właśnie sobie odkładam, analizuję jak tu trochę zaoszczędzić, nie wydaje na rzeczy które potem zostawiam w szafie żeby oddać praktykantom po pół roku i też fortuny nie odłożyłem xD
Co do wieku to pisałem, że 40 lat
A to z tymi praktykantami to pewnie odosobniony
Raczej w career jobs w jakimś korpo za kilka lat masz kilka razy tyle przychodu co miałeś jak kredytowałeś się po kule i rata staje się mała częścią comiesięcznych wydatków :-)
@Dietetyq: Niekoniecznie. Zależy od wysokości pensji. Od pewnego poziomu te 3 czy 4k raty generalnie niewiele zmieniają, np. w przypadku bezdzietnej pary zarabiającej 20+k na łapę, lub singla programisty-seniora, który załapał się na eldorado covidowe
1) czy większość osób w PL zarabia solo albo nawet w parze 20 kafla
2) czy dla większości osób w PL 3 czy 4k więcej / mniej naprawdę nic nie zmienia xd?
@Dietetyq: Nie muszę sobie odpowiadać, bo dla mnie to oczywiste. Ale to nie jest przepaść,czy cokolwiek w ten deseń. Totalnie da się nadrobić różnicę rzędu 3-5k PLN, którą ma ktoś z