Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Alnon14 tak. Szybszy obrót głowy i miałem freeze a po chwili czarny ekran. Zanim wróciło wszystko do normy to minęło parę sekund.
Po zmianie routera half life alyx działa pięknie, assetto corsa też całkiem gładko śmiga
  • Odpowiedz
@Alnon14: to wina nie neta a routera. Czego używasz do streamowania pcvr do gogli? Virtual desktop? Jeśli nie to warto spróbować bo tam jest sporo opcji diagnostycznych i możliwości większej kompresji obrazu, wyboru kodeków etc wiec moze sie okazać że załatwisz to softwareowo zamiast hardwerowo i taniej
  • Odpowiedz
@Alnon14: a po czym grasz? jak po AirLinku to on bywa się się "zesra" i wtedy mam takie objawy jak opisane przez ciebie. Ekran pływa, mocno laguje, wszystko ścina, nawet kontrolery przesuwają się "klatkując". Z moich obserwacji, zdejmowanie gogli (usypianie) podczas połączenia AirLink zwiększa szansę na degradację połączenia.
I mi to występuje tylko na AirLinku, na Virtual Desktopie na tym samym routerze jest git majonez.
  • Odpowiedz
@Alnon14 dokup tani chiński router z WiFi 6 i zrób z niego AP w pokoju, w którym grasz, już wtedy airlink powinien hulać. Jeżeli nie to virtual desktop powinien dodatkowo załatwić sprawę :-).
  • Odpowiedz