@Alnon14 tak. Szybszy obrót głowy i miałem freeze a po chwili czarny ekran. Zanim wróciło wszystko do normy to minęło parę sekund. Po zmianie routera half life alyx działa pięknie, assetto corsa też całkiem gładko śmiga
@Alnon14: to wina nie neta a routera. Czego używasz do streamowania pcvr do gogli? Virtual desktop? Jeśli nie to warto spróbować bo tam jest sporo opcji diagnostycznych i możliwości większej kompresji obrazu, wyboru kodeków etc wiec moze sie okazać że załatwisz to softwareowo zamiast hardwerowo i taniej
@Alnon14: a po czym grasz? jak po AirLinku to on bywa się się "zesra" i wtedy mam takie objawy jak opisane przez ciebie. Ekran pływa, mocno laguje, wszystko ścina, nawet kontrolery przesuwają się "klatkując". Z moich obserwacji, zdejmowanie gogli (usypianie) podczas połączenia AirLink zwiększa szansę na degradację połączenia. I mi to występuje tylko na AirLinku, na Virtual Desktopie na tym samym routerze jest git majonez.
@Alnon14 dokup tani chiński router z WiFi 6 i zrób z niego AP w pokoju, w którym grasz, już wtedy airlink powinien hulać. Jeżeli nie to virtual desktop powinien dodatkowo załatwić sprawę :-).
@BudgetRevolution: Wypróbowałem dzisiaj i chyba jest lepiej, aczkolwiek przy odpaleniu wyskoczył mi komunikat, że częstotliwość mojej sieci jest niska (2.4 GHz)
Po zmianie routera half life alyx działa pięknie, assetto corsa też całkiem gładko śmiga
I mi to występuje tylko na AirLinku, na Virtual Desktopie na tym samym routerze jest git majonez.
Komentarz usunięty przez autora