Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że normalni ludzie bezproblemowo potrafią gadać z każdym o wszystkim?
Gdy ja spotykam nowe osoby, to często wychodzę na osobę oschłą i nudną, bo często nawet nie wiem, jak zacząć i pociągnąć dyskusję.

#s----------e #samotnosc
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jednosuw: normalnie, udawaj że rozmawiasz z jakimś dzieckiem albo kimś upośledzonym umysłowo i dużo się uśmiechaj. Typowe p---------e o niczym, gówniane żarciki z kabaretów/standupów = 90% sukcesu. Polacy to nie Szwedzi czy Amerykanie, są mega nudni. Highlight dnia Polaka to wypad do sklepu/galerii albo jazda po mieście bez celu. Jak sobie to uświadomisz, to wszystko stanie się prostsze.
  • Odpowiedz
@jednosuw
Musisz szukac czegoś i nawiązać do czegoś co łączy cie z rozmówcą. Podobne ciuchy? Sport? Zakupy w koszyku. Cokolwiek.

Przed chwilą stałem w kolejce za typem - z wyglądu morderca - wielki i "twarz" w stylu "wyj*bac ci?!". Ale gosc ma torbę taka jak ja - na zakupy wielokrotnego użytku. I widzę ze raz położył te zakupy, a teraz układa inaczej i sype pokazujac swoja torbę: "co trzeba taktycznie ułożyć zeby sie
  • Odpowiedz
@jednosuw
Dokładnie im więcej doświadczenia tym predzej na coś wpadniesz, albo gadasz to samo. Widać tez po tobie więcej swobody w tym wszystkim.

Jest jeszcze taki myk: zapamiętywanie głupich tekstów, albo żartów. Tylko tak zeby nie wyjść na blazna albo chama za bardzo. Ale śmiech każdemu "robi dobrze".

Oststnio towarzystwo malo sie nie poszczało przy takim głupim starym jak świat
  • Odpowiedz