Aktywne Wpisy

ibleedforyou +1153
Twoja stara mieszka w bloku rysunkowym

Małe przypomnienie:
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.

#elektronika #diy #majsterkowanie #lutowanie #aliexpress
@Jarek_P: a który model? T3A? Bo też na to patrzę, co prawda kusiłaby mnie jakaś 2-kanałowa (tak się jakoś przywyczaiłem, że mam pod ręką 2 kolby, z 2ma różnymi grotami, zamiast przekładać), ale przy cenie T3A vs cena czegoś "dedykowanego 2 kanałowego" - to może po prostu 2x T3A kupię...
Czy jest idealna? NIe, nie jest, twórcy dali wyłącznik zasilania w idiotycznym miejscu (z tyłu), również lokalizacja gniazda kolby na tyle obudowy sprawia, że gdybyś chciał pracować z różnymi rączkami, to szlag Cię trafi przy ich przepinaniu, dodatkowo ta blacha do wyciągania grotów, zerżnięta z oryginalnej JBC ciutkę im nie wyszła i przy jej używaniu czasem
źródło: 20250124_094025
Pobierz@hrumque: zawsze możesz kupić jedną stacje i coś takiego - https://pl.aliexpress.com/item/1005007610956209.html
no trochę XD, to tak potrzebne jak ten stacjonarny-biurkowy multimetr od Uni-T z radiem i zegarkiem, który co prawda się spóźnia, a multimetr to odpowiednik takiej biedy za 39.99, ale jest drogie i stacjonarne ;)
Na szczęście to nie problem, bo "sprzęt lutowniczy" załączam jednym heblem
@Philosohero: u mnie to zawsze była nie kwestia posiadania różnych grotów (i ich zmiany ,albo raczej nie zmieniania) co dostępu do nich od razu, raz jeden raz drugi wg tego co robię, a nie że po 10 zmianie się wkurzam i zaczynam zastanawiać "co jeszcze musze zrobić tym grotem malutkiego, nim przejdę na większy, żeby zminimalizować liczbę
@hrumque: traktuję jako ciekawostkę :) Zresztą to w sumie pojawia się jako scrensaver, gdy lutownica pozostaje w spoczynku przez dłuższą chwilę i w sumie czemu nie, skoro mieli wolne moce przerobowe na procku i fantazję by to zrobić Poważni producenci narzędzi potrafią do zestawu dorzucić firmowy otwieracz do piwa, tu masz od chińczyka pogodynkę. Nie mam pojęcia, z jakiego serwisu dane pogodowe są ciągnięte, ale pokazują prawdę.