Wpis z mikrobloga

Aż nie chce mi się dyskutować, długo byłem biernym odbiorcą wykopu, jakiś czas temu założyłem konto itp. i zaczynam żałować.

@Krim_Prim: po co się męczyć? usuń konto.
  • Odpowiedz
@Krim_Prim: Społeczeństwo idiocieje bardzo mocno i bardzo szybko. Popatrzeć teraz, a nawet 5 lat temu to jest kosmiczna różnica. Ten kraj p--------e prędzej czy później bo nie dość, że wymiera to jeszcze coraz większy udział mają jednostki z niskim IQ i wypranym beretem przez republikę albo konfederosję. Jedni grzecznie wyskakują z hajsu na ulubionego pisuara z republiki i atakują WOŚP które uratowało ogromną ilość Polaków, drudzy otwarcie bronią zbrodniarza wojennego
  • Odpowiedz
@Pawery1: Są tu też rzeczy, które mnie interesują, jednak chyba są tu ludzie, którzy mają duże braki w edukacji albo specjalnie piszą, zet trynkiewicz i nazista mają coś do powiedzenia.
Mam poczucie, że nie wytłumaczę, dlaczego takie myślenie jest zwyczajnie złe, jeśli ktoś tego nie skumał w szkole podstawowej.
Twój komentarz nie jest lepszy, będę robił co chce.
  • Odpowiedz
Mam poczucie, że nie wytłumaczę, dlaczego takie myślenie jest zwyczajnie złe, jeśli ktoś tego nie skumał w szkole podstawowej.

@Krim_Prim: nawet nie spróbowałeś wytłumaczyć.
  • Odpowiedz
@Krim_Prim: myślę, że większość w miarę ogarniętych ludzi już kilka razy usuwała swoje konto czując na sobie ciężar spier*olenia ludzi z którymi przychodzi nam tu czasem dyskutować, ale jednak drugiego takiego miejsca nie ma. jest też oczywiście polski reddit i pod wieloma względami jest tam lepiej, ale pod innymi gorzej (no i jest mniej geekowy, więc wiele tematów nie porusza się tam na polskich subach wcale)
  • Odpowiedz
@Pawery1: Życzysz sobie, żebym wyjaśnił, dlaczego nazizm jest zły? Czy gw-łcenie swojej rodziny?
Jak tego nie kumasz, to nie zastąpię twoich rodziców. Zapytam jedynie: gdzie oni byli, gdy trzeba było to wyjaśnić?
O tym pisałem w tym poście, ale tego też nie skumałeś.
@unintelligible Widzisz, o takich typach mówie.
  • Odpowiedz
@Krim_Prim: nie oglądałem tego filmu. Obejrzę. Dziękuję za propozycję.

Mi bardziej chodziło dlaczego uważasz, że w przestrzeni publicznej nie ma miejsca na wywiad z nazistą. Dlaczego? Czy chodzi o nazistę, czy o dziennikarza który przeprowadza wywiad?
  • Odpowiedz
@Pawery1:
Według mnie mógł by, jeśli by był częścią dokumentu, który ukazuje problem tych komunistów oraz rzetelnie prezentuje ruch, do którego należał gość programu.
Uważam, że on też został zmanipulowany. Poznałem ludzi, którzy wstępowali do organizacji paramilitarnych jak ONR (chodzi mi o na przykład sposób ubioru tych ludzi) czy środowisk kibolskich. Te osoby w pojedynkę nie były pewne siebie, by to ukryć okazywali dużo agresji. Potrzebowali być w „silnej” grupie.
  • Odpowiedz
Według mnie mógł by, jeśli by był częścią dokumentu, który ukazuje problem tych komunistów oraz rzetelnie prezentuje ruch, do którego należał gość programu.

@Krim_Prim: czy dobrze zrozumiałem? Jeżeli dziennikarz z tradycyjnych mediów nakręci, bezstronny, rzetelny dokument o Chrisie Hani i jego działalności, to można by na jego potrzeby przeprowadzić wywiad z Walusiem, ale samego wywiadu z Walusiem nikt nie powinien przeprowadzać?

Jestem ciekaw. Chcę poznać twoje zdanie i argumenty. Też
  • Odpowiedz
Wydaje mi się, że wiele osób wie tylko, że on zabił komunistę. Przez to jest przedstawiony jako bohater, traktowany z honorami, np. przyjmowany przez polskiego europosła. Ja uważam, że zabijanie ludzi jest złe, o ile robisz to w samoobronie (na przykład w czasie wojny rozumiem zamachy). W innych sytuacjach nie czuje, że nie jestem panem życia i śmierci, nie wysłał bym na przykład Ukraińca do okopu. Nie pojechał bym na drugi kraniec
  • Odpowiedz