Wpis z mikrobloga

Czy zoaranie całej bazy i wyniesienie się z całymi manatkami gdzieś w p---u (nie podoba mi się aktualna okolica) to dobry pomysł czy będą jakieś problemy z potworami etc?
(pytam o podstawke, nie mam space age)
#factorio
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BananowyKrol zalezy jaki masz poziom i jak daleko od środka. Na standardowych ustawieniach inndalej od środka tym więcej biterow więc generalnie tak, będziesz miał problem.
Praktykuje się zostawienie działającej bazy która produkuje potrzebne rzeczy do stworzenia nowej bazy, a nową bazę robisz gdzies dalej w jakąś strone
  • Odpowiedz
@BananowyKrol: to co kolega wyżej napisał, plus nie ma powodu się przenosić klify zniszczysz, jeziora zakopiesz, prędzej czy później wszystko zmienia się w równy beton.
  • Odpowiedz
@BananowyKrol: znaczy możesz tak zrobić, nikt ci nie broni, ale w DLC niektóre tech są poblokowane i odblokowujesz je na danej planecie.
Zaczynając aktualnego save na dlc będziesz miał już wszystko odblokowane.
  • Odpowiedz
Czy znasz jakiegoś debila co zmarnował 4 dni nie sprawdzając czy jest sens grać w dodatek na istniejącym save?

@BananowyKrol: mimo wszystko gra się trochę różni podstawka vs space age nawet na startowej planecie, więc myślę że spokojnie możesz grać. Factorio to akurat jedna z tych gier, co przechodzisz ją z 10, a zaczynasz jeszcze dodatkowe 20. Plus mody różne, więc znowu start new game.
  • Odpowiedz