Wpis z mikrobloga

Od dobrych 5 lat pracuje jako programista, robiłem frontend robiłem backend, obskoczyłem 4 firmy, dwie duże rzekłbym korpo i dwa startupy (w korpo wytrzymałem po kilka miesięcy, więc śmiało te 3,5roku spędzone w 2 startupach). Spoglądam czasami na ten tag, czytam te wypociny z których nie wynika totalnie nic, bo z doświadczenia widzę, że z chłopaków którzy byli zwalniani z firmy, tylko jeden, najsłabszy kodowo miał trudności ze znalezieniem pracy. Zastanawiam się czy po prostu nie sprawdzić tego na własnej skórze i nie zacząć wysyłać CV i pokazać wam że rynek wcale nie upadł i wystarczy wysłać kilka tych zgłoszeń i tak jak zawsze to było wypaść dobrze na rozmowie xD [Albo odbić się jak pies od ściany i zacząć płakać razem z wami na tagu bo to też może być opcja]

#programista15k #pracait #programowanie #informatyka
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RevangE: wiedzą lepiej co robiłeś od Ciebie samego. Casus chłopa ode mnie z pracy. On już wszystkie książki przeczytał to jakby wszystkie projekty świata zrobił. Nie przegadasz. Z programowania to już tylko programowanie rakiet kosmicznych memobieganiu.jpg
  • Odpowiedz