Wpis z mikrobloga

Ironicznie parodiuje męskie zachowania na wykopie tym samym wytykając banalne błędy poznawcze, generalizację, przedstawiając drugą stronę medalu i pokazując jak śmieszne są niektóre roszczenia i zarzuty wobec kobiet

@ang-xvoi: Czasem trudno wyczuć ironię, zwłaszcza przez Internet, więc bądź z tym ostrożna, bo możesz zostać źle odebrana.

czy pod nienawistnymi treściami w stosunku do kobiet również się udzielasz broniąc ich i moralnie napominasz
  • Odpowiedz
@ang-xvoi: i dodatkowo pokazałam mu, że faceci potrafią wręcz bezczelnie informować pojedyncze kobiety, że są współwinne jakimś męskim nieszczęściom, nawet jeśli nie mają z tym nic wspólnego (np ty czy ja nie interesujemy się Mokebe, ale to nie ma znaczenia - posiadamy tzipę, a posiadaczki tzipy w coraz większej liczbie lubią mokebe, więc my również jesteśmy w jednym worku razem z nimi, więc jesteśmy współodpowiedzialne za to że coraz więcej
  • Odpowiedz
Nie zrozumiałaś tezy jaką próbuje tutaj postawić, a mianowicie generalizowanie w taki sposób jak to robi Opka (a także mnóstwo wykopków) jedyne co powoduje to jeszcze większe pogłębienie się problemu.

@Skalpel123456:

Problemem jest to że nikt, żadna płeć, nie chce wyjść na tego frajera, który pierwszy przestanie generalizować a zacznie szanować płeć przeciwną, mimo iż niejednokrotnie dostał od płci przeciwnej mentalnego strzała w pysk za samo bycie danej
  • Odpowiedz
poglądy w stosunku do kobiet to dostał srogą zjebkę. Liczy się?

@Skalpel123456:

Ty się zastanów skąd u tak młodego człowieka takie nasranie w mózgu? Co on czyta i gdzie? Nie widzisz teraz jak incwelstwo jest szkodliwe dla społeczeństwa?
  • Odpowiedz
Za to emocjonalne wypowiedzi mężczyzny już dowiodą?

@Skalpel123456:

Przecież tu chodzi o to, że męskie emocjonalne wypowiedzi są traktowane jak coorwowanie zamiast przecinka, a kobiece emocjonalne wypowiedzi są traktowane jak sygnalizacja świetlna w grach komputerowych ( ͡°
  • Odpowiedz
No ale przecież jeśli wiesz, że jesteś zupełnie inna, to w czym problem? Przebija tutaj tzw. "moralność Kalego"

@Skalpel123456:

Incwelskie teorie wylewają się do mainstreamu już poza wykop i inne tego typu fora.
Trafiają na to coraz
  • Odpowiedz
Przykład chociażby ten koleś co twierdził tutaj że z kobietami nie warto gadać

@ang-xvoi:

Czyli samospełniające się proroctwo - kobiety są emocjonalne, więc nie ma sensu z nimi gadać, więc z nimi nie gadam, więc nie wiem czy są emocjonalne i czy jest sens z nimi rozmawiać ( ͡°
  • Odpowiedz
Wielokrotnie ci niby inteligentni z natury Panowie nie byli w stanie odbić jakiegokolwiek mojego argumentu, a hipokryzja która tu prezentują jest wręcz zdumiewająca.

@ang-xvoi:

Kolejna moja obserwacja - jak napiszesz długi tekst wyjaśniający wiele spraw, to piszą że za długie i nie
  • Odpowiedz
Tyle razy co udawali miłych, udawali przyjaźń byle tylko doprowadzić do romantycznej relacji nawet mnie dobrze nie znając to nie zlicze i jest to paskudne uczucie. A kiedy wykazywałam

zainteresowanie jedynie przyjaźnią i rozmowa to się zmywali

@ang-xvoi:

O tym jest post - że dla facetów kobieta to otwór i dwie ręce do gotowania a usta są od ssania pały a nie
  • Odpowiedz