Aktywne Wpisy

Verae +341
Ludzi powaliło z tymi #slub i #wesele. Organizują śluby za granicą (i nie, nie chodzi o pary mieszane, tylko dwoje Polaków mieszkających w Polsce xD), oczekują, że się przyleci, wykupi pobyt w hotelu i jeszcze da w łapę tj. w kopertę minimum kilkaset zł od osoby. A nawet jak ślub w Polsce, to też wymagania typu "panie proszone są o założenie różowych sukienek" bo panna młoda sobie
Erik3527 +492
#logikarozowychpaskow #p0lka #zwiazki #logikaniebieskichpaskow
Zostań odrzucony bo nie masz szczęki jak giga chad z memów, nie masz 190cm wzrostow, nie zarabiasz 20k miesięcznie, nie chcesz sponsorować księżniczki, nie zabierasz księżniczki na cotygodniowy wypad do Grecji ale to ty masz płacić bykowe bo to twoja wina że nie masz dzieci, krowowe? Zapomnij, tutaj równouprawnienie już nie działa 🤡
Zostań odrzucony bo nie masz szczęki jak giga chad z memów, nie masz 190cm wzrostow, nie zarabiasz 20k miesięcznie, nie chcesz sponsorować księżniczki, nie zabierasz księżniczki na cotygodniowy wypad do Grecji ale to ty masz płacić bykowe bo to twoja wina że nie masz dzieci, krowowe? Zapomnij, tutaj równouprawnienie już nie działa 🤡

źródło: 1000007021
Pobierz
Na początku myślałem o Pruszczu, bo blisko Jasienia na którym chciałem pierwotnie mieszkać, ale ceny mieszkań niewiele niższe. Teraz myślę o Tczewie, niby dalej ale pociągiem nadal się dojedzie w te 20-30 minut.
#gdansk #pruszczgdanski #tczew
Chłopie, ludzie z trójmiasta uciekają stąd w p---u
Korki jak c--j. Wszystko drogie. Ceny jak w paryżu a zarobki jak w bydgoszczy.
Mieszkanie w tczewie i dojezdzanie do gdanska. Powodzenia pol godziny stac w obie strony najczęsciej w ścisku, jeśli w ogóle skm przyjedzie o czasie.
@konstanty400: To chyba nie jest prawda
W sensie, do mieszkania na stałe interesuje mnie tylko północna część Polski, a przeprowadzka ze Szczecina do okolic Gdańska to i tak zmiana na plus
https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Nocna-prohibicja-w-calym-Gdansku-Jest-projekt-uchwaly-n198027.html
Myslalem kupic tez mieszkanie na jasieniach czy niepolomickiej. Ale jak tam ostatnii pojechalem to przerazony bylem korkami, smrodrm, brakiem sensownych polaczen komunikacji publicznej. Sa plany na pkm, ale to za 15-20 lat dopiero powstanie.
A ceny takie, ze zlapalem sie za glowe.
Pytanie czy znajdziesz taką konfigurację. Tczew spoko się rozwija, tanie mieszkania i dostęp do sklepów itd. - jak najbardziej na plus.
Ale z Trójmiasta i tak polecam najbardziej Gdynię 😏
Osobiście mam daleko na pociąg, ale patrząc na grupki facebookowe, to problemy jak wszędzie: podstawiane są krótkie pociągi, opóźnienia albo odwołania kursów to codzienność, niestety do Pruszcza (ani Tczewa) nie dojeżdża SKM, więc jesteś skazany na dłuższe relacje, które już najczęściej są zapchane jeszcze
Wcale nie tęsknię za patologią południa Gdańska,
Nie mieszka się, chyba że nigdzie nie musisz dojeżdżać
@pizza_neapolitanska: Ja to tylko tu zostawię: https://www.szadolki.pl/mapa_smrodu.php
Pociąg Pruszcz - Oliwa jedzie ok. 22 minut. Z Oliwy do OBC to jakieś 7 minut rowerem.
Zobacz na geoportalu jak wyglądają plany zagospodarowania i w sumie to można się zdziwić, że u nas praktycznie każdy sektor tuż po uchwale rady miasta jest wrzucany w geoportal, co nie można powiedzieć o sąsiadach z północy :P
Dodatkowo też fajnie wygląda sprawa konsultacji społecznych, gdzie wbijasz sobie na stronkę ze zmianami zagospodarowania i uploadowanymi planami z autocada
źródło: image_picker_16521ACD-5716-45D3-8B1E-0AFF201EEC82-77172-0000143E8E428E97
Pobierz