Wpis z mikrobloga

Mirki, wyrabial ktos ostatnio paszport?
Serio tak ciezko jest zlozyc wniosek bo na stronie gov pisza, ze trzeba sie zapisac na wizyte ale terminow za bardzo nie ma? Nie mozna wejsc tak z ulicy i troche poczekac i zlozyc tylko zapisy elektroniczne?

#warszawa #paszport
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ludzik90: Nie wiem jak we Wawie, ale ja wyrabiałem w Katowicach jakieś 2-3 lata temu i faktycznie na stronie jest info, że trzeba się zarejestrować wcześniej, ale terminów oczywiście brak na miesiąc w przód, więc jakiegoś dnia stanąłem przed urzędem z rana i tam też można na miejscu pobrać numerki, ale całkowita pula numerków to są numerki z rezerwacji z neta + te na miejscu, więc może być sytuacja, że
  • Odpowiedz
  • 0
@FTNewbie: no wlasnie z-----e to jest bo patrze na rezerwację i niby tylko na 14 dni wprzód ale raptem jeden wolny termin któregoś tam dnia ale hooj wie na którą godzinę. Druga sprawa, że na stronie są wypisane urzędy gdzie można składać wnioski i są tam chyba 4 czy 5 miejsc a w innej zakładce są dwa urzędy wiecej.

@dran2 a w którym urzędzie składałeś?

I jeszcze pytanie czy
  • Odpowiedz
a w którym urzędzie składałeś?

@Ludzik90: Na Kruczej, do tego raczej późno byłem po robocie w jedyny dzień kiedy są otwarci dłużej. Formularz miałem bo już nie chciałem tracić czasu na wypełnianie na miejscu, do tego selfie druknięte w Rossmanie, płacisz na miejscu w automacie w urzędzie.
  • Odpowiedz
Ja też składałem na Kruczej i bardzo sprawnie to poszło. Nie trzeba mieć żadnych papierowych wniosków. Wszystko wypełnia elektronicznie urzędnik i podpisujesz na tablecie.
A i nie miałem żadnej rezerwacji. Po prostu wszedłem z ulicy
  • Odpowiedz