Wpis z mikrobloga

Nie ma lepszego uczucia niż wejście do ciepłej kotłowni gdy na polu śnieg i mróz. Opał na całą zimę jest, w domku cieplutko no i pomiędzy drewnem można ukryć co nieco bo tam kobieta na pewno nie zagląda. A jak tam u właścicieli pomp ciepła? Pewnie 17 stopni w domu bo nie lubicie jak jest za "gorąco"?

#chwalesie #pompaciepla #ogrzewanie #ekologia #inflacja
DwaJedenTrzy - Nie ma lepszego uczucia niż wejście do ciepłej kotłowni gdy na polu śn...

źródło: kotlownia1

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DwaJedenTrzy: W razie pożaru chałupy pierwsze o co poprosi uezpieczyciel to będzie protokół z inspekcji kominowej, zobaczy Twój kwit i sam sobie wypłacisz ubezpieczenie ;)
  • Odpowiedz
@matt-pitt: Ano :D i nie mental małopolski, ale Wielkopolski :D. Wiesz po co to robię? Pięknie wilgotność reguluje w domu. Zapominasz o tym, że miałeś 60%. Zagrzać w grzejnikach do 70 stopni, otworzyć okna i przewietrzyć (najlepiej w mroźne dni). Poza tym, jak napisałem robię tak kilka razy w roku, a normalnie idzie gazówka.
  • Odpowiedz
@DwaJedenTrzy: Ciepło jest żółte brzmi jak lubię zapitalać naklejka z żelazka sąsiada sprzed 20 lat;) A pompiarze to pewnie razem z miłośnikami samochodów elektrycznych i wegetarianami naprawdę uratują naszą planetę, więc nie śmiejmy się z nich lub nie za mocno...
  • Odpowiedz
@DwaJedenTrzy: Jestem właścicielem pompy ciepła, mam ciepło przez całą dobę (tak około 21st plus minus 1st). Ty w tej chwili ładujesz wungiel do pieca jak smoluch a ja leże i drapie się po jajach.

-Kwiii ale jak ci rachunek przyjdziee...

Oczywiście że przyjdzie, tak na około 2 tys zł za sezon grzewczy bo mam troche voltaiki
  • Odpowiedz