Wpis z mikrobloga

• 4
@heniek_8: ty to pewnie ten co chodzil do szkoly 10 km w zamiec sniezna ( ͡° ͜ʖ ͡°). Nie bede robil konta u kolejnego maklera i instalowal kplejnej apki, jesli jakas firma moze cos u siebie poprawic
  • Odpowiedz
@heniek_8: osobiście nie obchodzi mnie ten program ale wolałbym mieć wszystko w jednym miejscu. Jeżeli jeszcze wychodzi na to że to Orlen wychodzi z propozycją a XTB ma to gdzieś to zaczyna mi to przeszkadzać. Już samo to że trzeba mieć konto maklerskie w innej instytucji aby z tego korzystać jest dla mnie może i w minimalnym stopniu ale jednak jest to oddawanie punktów konkurencji.
  • Odpowiedz
. Nie bede robil konta u kolejnego maklera i instalowal kplejnej apki, jesli jakas firma moze cos u siebie poprawic

@smuteczekft: może ale nie chce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ten program jest korzystny czy nie?
Jeżeli jest korzystny, to dlaczego nie masz tych akcji gdzie indziej, a jak za kilka lat xtb dojrzeje do tej decyzji, to kupisz wxtb?
Jeżeli jest niekorzystny, to po co się
  • Odpowiedz
a XTB ma to gdzieś to zaczyna mi to przeszkadzać

@Grucholek: przeszkadza ci do jakiego stopnia? że zrezygnujesz z konta u nich i przeniesiesz się do banku z prowizjami? czy "pokrzyczeli pojęczeli i już po rewolucji" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@heniek_8: jest program "orlen dla ksiedza" czy cos takiego, ktory jest korzystniejszy niz dla akcjonariuszy, i tez nie zamierzam zostac ksiedzem xD https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/orlen-tlumaczy-sie-ze-znizki-dla-ksiezy-standardowa-umowa-biznesowa/tj2bey5
to nie jest tak ze umre, poprostu bede tankowal gdzie jest taniej, a z ich karta bym mial poprostu pare groszy taniej wzgledem konkurencji xD wiec przezyje, chodzi poprostu o wygode

@dobrodziejstwo_inwentarza tez tak mysle, dolaczenie do tego programu nie wygeneruje im bańki zysku, a pewnie.nawet
  • Odpowiedz
@heniek_8: Widzę po prostu niewykorzystane możliwości. Logo XTB mogłoby się pojawić np. na stronie PZU czy Orlen w portfelu. Dodatkowo w XTB otwiera się najwięcej nowych kont. Jeżeli XTB zaczęłoby promować w jakiś sposób takie akcje to bardzo możliwe, że inne ogromne spółki stworzyłyby podobne programy z których moglibyśmy korzystać. Zapewne z 99,9% usług firm w które "inwestujemy" nie korzystamy jednak nie wyklucza do kooperacji typu kup nasze akcje a
  • Odpowiedz
@Grucholek: ja nie wiem jak działa model biznesowy xtb - nie biorą prowizji, to pewnie na czymś innym muszą zarabiać
obsługa programu, wysyłka kart, pilnowanie kto ma ile tych akcji żeby dać znać orlenowi komu zablokować - może to kosztuje tyle, że wolą już stracić takich klientów dla których to jest deal breaker i wolą mieć wszystko w bossa czy mbank?
  • Odpowiedz
ja nie wiem jak działa model biznesowy xtb - nie biorą prowizji, to pewnie na czymś innym muszą zarabiać

obsługa programu, wysyłka kart, pilnowanie kto ma ile tych akcji żeby dać znać orlenowi komu zablokować - może to kosztuje tyle, że wolą już stracić takich klientów dla których to jest deal breaker i wolą mieć wszystko w bossa czy mbank?

@heniek_8: widziałeś kiedykolwiek jakiś raport finansowy? Chyba nie. Ponad 90%
  • Odpowiedz
@smuteczekft: Mi ani grzeje ani ziębi ten program Orlen w Portfelu. Ale jak samo XTB nie chce tego programu to już mi się nie podoba. Sma nie wiem z czego to może wynikać, zawsze wydawało mi się, że to będzie na plus dla samego XTB
  • Odpowiedz