Aktywne Wpisy

Zopyross +231
Zauważyliście, ile kobiet ma pobazgrane ręce? Myślałem, że to domena biedronek/żabek, ale byłem ostatnio pobierać krew i miła pani w recepcji przyozdobiła sobie rękę praktycznie od dłoni aż po biceps, wygląda, jakby się umazała błotem. Poszedłem dokupić Vigantol (brak witaminy D3 obniża testosteron, pamiętajcie o tym) a w okienku farmaceutka wita mnie z rękoma, jakby chodziło po nich stado mrówek, wzorek na każdym palcu i nadgarstku. Siedzieć 8h dziennie za kasą, żeby
źródło: ttz
Pobierz
czerwonykomuch +222
Prezes Starbucksa zarobił 6666x więcej niż jego średnio zarabiają jego pracownicy.
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
źródło: IMG_9253
Pobierz

To kup 50 akcji i trzymaj, przecież z niczym to nie koliduje
Problemy pierwszego świata że wszystko musi mieć maminsynek w xtb
@smuteczekft: może ale nie chce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ten program jest korzystny czy nie?
Jeżeli jest korzystny, to dlaczego nie masz tych akcji gdzie indziej, a jak za kilka lat xtb dojrzeje do tej decyzji, to kupisz wxtb?
Jeżeli jest niekorzystny, to po co się
@Grucholek: przeszkadza ci do jakiego stopnia? że zrezygnujesz z konta u nich i przeniesiesz się do banku z prowizjami? czy "pokrzyczeli pojęczeli i już po rewolucji" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
to nie jest tak ze umre, poprostu bede tankowal gdzie jest taniej, a z ich karta bym mial poprostu pare groszy taniej wzgledem konkurencji xD wiec przezyje, chodzi poprostu o wygode
@dobrodziejstwo_inwentarza tez tak mysle, dolaczenie do tego programu nie wygeneruje im bańki zysku, a pewnie.nawet
obsługa programu, wysyłka kart, pilnowanie kto ma ile tych akcji żeby dać znać orlenowi komu zablokować - może to kosztuje tyle, że wolą już stracić takich klientów dla których to jest deal breaker i wolą mieć wszystko w bossa czy mbank?
@heniek_8: widziałeś kiedykolwiek jakiś raport finansowy? Chyba nie. Ponad 90%