Wpis z mikrobloga

wiesz po co 20 latek pcha się na budowę?

@Zly_On: bo nie ma alternatywy dla etatu - w Niemczech lub a UK taki dzieciak może sklepik stacjonarny lub internetowy założyć i nie płacić żadnych zusów - tutaj 2300 miesięcznie czy zarobiłeś, czy nie.
  • Odpowiedz
  • 2
@Sultan_Kosmitow polskie budowy i polacy fachowcy to największy rak. Miałem okazję pomagać robić chodnik w de jakieś 25m. Każdy wiedział że ma płatne na godzinę nikt nikogo nie ganiał, p-----------y się 5dni. Więcej przerw niz samej pracy.
  • Odpowiedz
jak się miesza cement to wiem od czasu jak byłem nastolatkiem.

@Cogito-sum: Chyba beton cwaniaku za 5 złotych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A wiesz tylko dlatego, że ktoś ci kiedyś pokazał. A jeśli ktoś nie miał takiej okazji to skąd ma wiedzieć co się z czym łączy i w jakich proporcjach? xD Przedstawiasz właśnie mentalność janusza z budowy.
  • Odpowiedz
A wiesz tylko dlatego, że ktoś ci kiedyś pokazał. A jeśli ktoś nie miał takiej okazji to skąd ma wiedzieć co się z czym łączy i w jakich proporcjach?

@Escalade: Ło ale chochoł. Młodzi potrafią nauczyć się naprawić smartfona na YT, ale już nie potrafią zobaczyć nic z prostych prac remontowo-budowlanych?
Kto chce ten potrafi i wielu tak się właśnie uczy, ja tam wiele rzeczy poznałem na tej zasadzie, mi
  • Odpowiedz
@kolejne_juz_konto: Czytanie ze suwmiarki to jest kwestia nauki obsługi tego urządzenia, to nie jest linika,
jeśli nie weźmiesz tego w dłoń celem użycia to się nie nauczysz, a gdzie na codzień korzystasz ze suwmiarki gdzie wystarcza linijka lub metr.
Czemu chcesz wymagać od kogokolwiek umiejętności używania suwmiarki, nie czaje.
  • Odpowiedz
To jest aż taki problem poświęcić dzień lub dwa żeby zapoznać nowego z robotą i nauczyć go chociaż tego minimum, które ułatwi mu pracę na budowie

@Sultan_Kosmitow: takiej amebie, co nie wie co to poziomica, czy beton szkoda poświęcać czas nawet. Bo jak nie wspomnisz o przerwie obiadowej, to pewnie padnie z głodu.

Sorry, idziesz do roboty, to jakieś absolutne podstawy trzeba mieć, nawet jak praca bez kwalifikacji. Jak ktoś
  • Odpowiedz