Wpis z mikrobloga

@viejra: do pracy przez miasto mam 11 km. Nawet bez korków nie da się w tyle przejechać. Może w nocy. Pewnie liczyli średnią z autostradami. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@viejra: Tak jak przedmówcy mówią, 30 minut to bym był szczęśliwy.

Wczorajsza trasa Jagodno - Robotnicza 10.4km: Wyjazd 7:35 przyjazd 08:35 - 1H
Robotnicza - Jagodno 10,4km: Wyjazd 14:30 przyjazd 15:10 - 40 min

Ale mało kto ma możliwość wyjeżdżania z pracy przed korkami
  • Odpowiedz
  • 2
@orzeszkiziemne: Panie kochany raz zapomniałem czegoś z chaty i musiałem o godzinie 7:40 jechać grota roweckiego od ronda na WOW do wysokości szpitala na borowskiej, to dojazd zajął mi 45min, a to jest raptem 3,5km
  • Odpowiedz
ja jadę z Kleciny na Koronę

@wiktorek_pl: panie, wjeżdżasz na minimum dwupasmową drogę i jedziesz tak cały czas. Żadnych gównianych rond, spowalniaczy itd. Wszystko zbudowane przed erą Sutryka i bez jego późniejszych ingerencji to można jechać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

grota roweckiego od ronda na WOW do wysokości szpitala

@viejra: bo to musisz skręcić w Parafialną, potem Ratajów, korek na przystankowej mijasz glebową i
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Ogau pokazać ci jak w stronę miasta wygląda rano przystankowa? Korek jest od pawiej, a na glebowej aż do włączenia z przystankowej. Swoją drogą Wojszyce to durna dzielnica, zamiast dać zakazy wjazdu np w taką glebową w godzinach porannych, od razu by przystankowa szybciej szła, a tak to sobie rajd tą wąska uliczka rano robia. Jakoś Oltaszyn potrafił takie zakazy poustawiać.
  • Odpowiedz
@viejra: nie musisz mi pokazywać. Mieszkam tu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zakaz na Ratajów już był, ale pazerni mieszkańcy chcieli zablokować też szeroki fragment ulicy i reszta osiedla (w tym ja) zaczęła słać skargi do urzędu miasta. Koniec końców zakazu ni ma i pewnie nie będzie nawet na tym wąskim odcinku po takiej fali krytyki ¯\(ツ)/¯

Na Wojszycach to brakuje dwóch przejazdów pod wiaduktem, a nie
  • Odpowiedz