Wpis z mikrobloga

@cl_master: Na pewno aktywność fizyczna, możesz poszukać zajęcia które jest oderwane od pracy, myślę że nawet komputera. To nie musi być nic ambitnego, chodzi o zaangażowanie innych obszarów niż zwykle.

Staraj się nie zostawać po godzinach, a chyba najważniejsze, nie zostawaj "mózgiem" po godzinach, i tak następnego dnia siądziesz do zadań, nie powinny Ci zostawać w głowie wieczorami. Dlatego tak jak powyżej napisałem warto sobie czymś innym zająć głowę i
  • Odpowiedz
  • 0
@gwda alko i kawa na luzie, niestety ze szlugami mam zajebiscie solidny problem. Ale jak się już przeprowadze i ustabilizuje trochę w nowej robocie to planuje wejść na recigar. Samemu jest mi strasznie ciężko rzucić.
  • Odpowiedz
@cl_master: ja od jakiegos czasu staram sie wstac szybciej i do pracy juz zasiadac wybudzony, ubrany i z werwą. Oczywiscie zdarzaja sie dni gdzie wstaje 5 min przed daily i siedze pod koldra ale jest ich coraz mniej. Wstane, zabiore psa na spacer (w zime budzi lepiej niz kawa, wiosna/lato jest mega przyjemnie az sie nie chce wracac/daily na tel), wroce, zjem cos i akurat jest dobry czas na kawe
  • Odpowiedz
@cl_master: no po ssri trzeba uważać z alko bo można wątrobę wykończyć, ale ja tam raz na jakiś czas sobie nie odmawiam, nieregularnie w mniejszych ilościach nie zaszkodzi. A tak poza tym no to dobre wyżywienie, systematyczny wysiłek, odpowiednia higiena snu i rzucenie/ograniczenie palenia, po tych zmianach będziesz się bardzo dobrze czuł
  • Odpowiedz