Wpis z mikrobloga

@johann_10: po fakcie wiadomo że był właściwym człowiekiem na właściwym miejscu skoro prywaciarz zza granicy utrzymał go na stanowisku i jeszcze chciał wciągnąć do zarządu spółki centralnej.
czy jego ojciec miał na tyle pozycję żeby mu ułatwić start to nie wiem, politycznie Morawiecki senior za dużo nie znaczył, dopiero na emeryturze Kukiz mu załatwił mandat poselski. Na pewno junior jakieś kontakty miał skoro taką pracę podjął, ciężko zakładać żeby tam
  • Odpowiedz
wyjątkowo obrzydliwa, zakłamana kreatura z bardzo szemranym życiorysem - prezes banku bez doświadczenia w finansach, z dyplomem z historii i pracą mgr napisana o swoim tatusiu XDDDDD

@johann_10: dokładnie - do tego brawurowa kariera - w niecałe dwa lata pracy w branży finansowej nagle dostał stanowisko prezesa dużego banku. Wiadomo człowiek bez doświadczenia w branży i historyk z wykształcenia to osoba w sam raz na to stanowisko
  • Odpowiedz
prezes banku bez doświadczenia w finansach, z dyplomem z historii

@johann_10: po co tak kłamać?

W latach 1992–1995 pracował jako menedżer odpowiedzialny za marketing i finanse w przedsiębiorstwach konsultingowych i wydawniczych. W 1995 odbył staż w Niemieckim Banku Federalnym. W latach 1996–1997 prowadził projekty badawcze w zakresie bankowości i makroekonomii na Uniwersytecie we Frankfurcie nad Menem. W 1997 wraz z Frankiem Emmertem opublikował Prawo europejskie, podręcznik z zakresu prawa unijnego
  • Odpowiedz
@johann_10

wyjątkowo obrzydliwa, zakłamana kreatura z bardzo szemranym życiorysem - prezes banku bez doświadczenia w finansach, z dyplomem z historii i pracą mgr napisana o swoim tatusiu XDDDDD

Taktyk, o magisterce nie wiedziałem. Reszta wyjaśniona wyżej (choć na pewno ojciec bardzo mu pomógł, też śliski typ, mój szef ich znał i uważał za cwaniaczków).
  • Odpowiedz
@a665321: czyli mówisz że pracował 3 lata w sektorze prywatnym jako ch*jwieco, potem coś próbował osiągnąć na uniwerku, ale zrobił g*wno a nie doktorat, a potem go tatuś wpakował do administracji i spółek skarbu państwa? Piorunująca kariera. Może by się nawet nadał na menadżera średniego szczebla w jakimś korpo.
  • Odpowiedz
@VZee: czyli mówię że pracował w sektorze bankowym od 1995 a prezesem został w 2007, czyli mając 12 lat doświadczenia w różnych sferach, co nie jest jakoś bardzo niewiarygodne.
  • Odpowiedz
@a665321: Dasz znać gdzie się takie piorunujące kariery w finansach, że gdzieś tam parę lat pracujesz i nagle zostajesz dyrektorem a później prezesem banku zarządzanego przez skarb państwa w ciągu 9 lat? Chętnie tam wyślę CV, ale niestety nie mam taty polityka.

Możesz też przeglądnąć parę życiorysów innych prezesów banków i trochę będą odbiegać od tego co opisałeś.
  • Odpowiedz
@splinter96: ten morawiecki to za rządów miał wyglad cwaniaka co nie dałbym mu potrzymać 5 zł, a teraz jak nie rządzi to wygląda jak taki spoko wuja, co siedzi w kuchni przy plastikowym obrusie i pije sage ze szklanki z koszyczkiem i rozwiązuje krzyżówki, słuchając radia. Ciekawa przemiana
  • Odpowiedz
Możesz też przeglądnąć parę życiorysów innych prezesów banków

@VZee: dosłownie pierwsze co wygooglałem to przykładowo prezes ing:

Brunon Cezary Bartkiewicz. Ukończył studia na Wydziale Handlu Zagranicznego Szkoły Głównej Planowania i Statystyki (SGPiS) w Warszawie (1986).

Od początku lat 90. jest związany z ING Bankiem Śląskim i grupą ING. W 1995 po raz pierwszy objął stanowisko prezesa zarządu Banku Śląskiego

chłop dosłownie skończył studia w 86 roku, mając 29 lat zaczyna
  • Odpowiedz
@VZee: no ciekawe że 8 lat pracował w finansach biorąc pod uwagę to że 9 lat po studiach, w wieku 33 lat został prezesem.
czyli to w żaden sposób nie odstaje od tego jak prezesem został morawiecki.
  • Odpowiedz