Wpis z mikrobloga

Czy finasteryd można łatwo dostać na receptę, czy do tego już trzeba mieć pokaźne zakola żeby pani lekarz dała receptę? Nie mam jeszcze sporych zakoli, ale widząc po rodzeństwie to kwestia czasu aż wyłysieje, od miesiąca wszedłem na miniksydyl który powinien znacząco opóźnić ten efekt, ale interesując się temat odkryłem, że finasteryd działa o wiele lepiej, kuracja jest tańsza, a skutki uboczne praktycznie nie istnieją. Stąd pytanie, czy lekarze raczej bez problemu przepisują, czy raczej nie przepisują tego bez wcześniejszych kilku wizyt i próby terapii w inny sposób.
#dermatologia #trycholog #wlosy #kiciochpyta #minoxidil #finasteryd
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mateo2111: Na medicept dostałem swoją pierwszą receptę na finasteryd. Jedynie co trzeba zrobić to w opisie wymyśleć, że konsultowałeś to wcześniej z lekarzem, że miałeś wykonane badania etc. Teraz mając już pierwszą receptę, wypisują mi kolejne po paru minutach od zgłoszenia bez żadnych problemów.
  • Odpowiedz
@mateo2111: Znajomy o finie nigdy nie słyszał a chodził do lekarza który leczył go witaminami i minoxem, rezultat taki że jest łysy. Kiedyś na receptomatach od strzała wypisywali, jak ktoś skorzystał to teraz z łatwością dostanie kolejną receptę, ale bajery "robiłem badania, leczyłem się itd." raczej nie przejdą, na 3 ostatnie recepty chcieli zdjęcie z IKP, jedna recepta przepadła bo kilka dni nie mogłem się zalogować na konto, więc chyba
  • Odpowiedz
@mateo2111: Lipiec, zeszłego roku. Sytuacja o której kolega wyżej wspomina miała miejsce dużo wcześniej i faktycznie wypisywali wszystko od strzała. Potem były kontrole i trochę tych stron z e-receptami poupadało. Oczywiście istnieje ryzyko, że odmówią ci wypisania recepty. Do niczego nie namawiam, jedynie opisuję swoje doświadczenia z tym konkretnym portalem.

Najłatwiej będzie jak pójdziesz do rodzinnego, potem do dermatologa. Jeśli to jest realny problem to powinien przepisać. Wiele tu zależy
  • Odpowiedz
  • 0
@DeskaOd: no ja bym mógł pójść prywatnie i zabulić hajs bo i tak wyjdzie mi to dużo taniej niż używanie minoksydylu, ale nie wiem gdzie znaleźć jakiegoś dermatologa który na 100% da mi receptę, a nie chce tracić 300zl za wizytę i dowiedzieć sie, że powinienem wcierki używać.
  • Odpowiedz