Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi ktoś, czego mam wysokie OC? na to samo auto poprzedni własciciel płacil ~300zł a ja około 550-600. Prawko od 2013, w życiu nie miałem żadnej stłuczki ani nikt nie miał moim autem. Nawet z nie swojej winy. Auto już na siebie pierwsze miałem w 2015,drugie w 2017 (te dwa z tatą, to z 2017 ciągle widnieje na mnie) w 2021 już tylko na mnie i ostatnie z zeszłego roku też tylko na mnie. Teraz kupiłem szrota na budowe i kurde OC dwa razy droższe niż poprzedni właściciel -.-. Ma ktoś pomysł czemu tak?

#pytanie #oc #ubezpieczenie #samochody
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@konto_dla_trybu_nocnego: porównywałem teraz na mubi, i to były najtańsze opcje a w punkcie pół roku temu podobne ceny.

@tomek0931 w sumie tak, pierdziszewo dolne :-) ale ubezpieczenie na cały rok było. ja w sumie też nie w jakiejś metropolii tylko w powiatowym 15-20k ludzi w polsce B ;/
  • Odpowiedz
@euklides: jak możesz odebrać to 300zł na mubi to spoko ale jeśli się na to nie łapiesz to sprawdź bezpośrednio na stronach towarzystw z tych pięciu najtańszych na mubi. U mnie było tak jeszcze o jakieś 50zł taniej. I poczytam co tam zaznaczać aby było jak najtaniej(ilość dzieci, gdzie parkujesz nocą itp)
  • Odpowiedz
@euklides na cenę ubezpieczenia wpływa kilkaset czynników, każde TU ma swoje parametry a te najpopularniejsze jak pojemność, staż czy kod pocztowy mają różną wagę, zmieniającą się w czasie.

Porównywanie cen OC między sobą nie ma żadnego sensu w takich warunkach, stawki są indywidualnie wyliczone dla Ciebie konkretny pojazd na dzień kalkulacji
  • Odpowiedz