Aktywne Wpisy

ly000 +41
Próbuję zrozumieć co takiego ludzie widzą w typowym nowym budownictwie i nie rozumiem tego. Tak, tak, niech sobie każdy buduje i mieszka gdzie chce, no ale zebrało mi się na narzekanie.
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
źródło: image
Pobierz
Funkcja NFC w telefonie mi nie działa, a bank z którego korzystam nie wysyła fizycznych kart
Czyli mam pieniądze, z których nie mogę korzystać, nie mogę nawet ich wypłacić
Po prostu świetnie :D
Czyli mam pieniądze, z których nie mogę korzystać, nie mogę nawet ich wypłacić
Po prostu świetnie :D

Bo mnie, kurczę, stać.
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Niedługo nowy wpis w serii. Kakao dalej po 11 tysięcy za tonę. Dolarów.
https://tradingeconomics.com/commodity/cocoa
No nie ma bata, to się nie dodaje, aby za rok tabliczka nie było za dychę. I to takiej chamskiej Goplany.
Firmy mają zapasy. Firmy mają kontrakty na dłuższy termin (nie sądzę, że ktoś w Wedlu/Lotte dzwoni do Kojo BimBamBooma w Ghanie i mówi "Kojo, weź mi dwie wywrotki kakao wrzuć na następny kurs 'ORP Kakaowy'".
Albo poleci jakość. Z Wedla zrzutkę mam (Q1/Q2 2024). Porównamy. Z Lindt też zrzucę.
A książki Deco Morreno to (raczej) się nie zmienią - jedenastoprocentowy proszek. Ale kto wie...kto to wie?
#czekowpis i troche #chwalesie