Aktywne Wpisy

tommmekk +487
Dzisiaj byłem w prorotezowni na serwisie protezy
Wszystko ok ...
Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje
https://zrzutka.pl/z/tomaszleczenie
Wszystko ok ...
Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje
https://zrzutka.pl/z/tomaszleczenie
źródło: 1000009031
PobierzAkurat praca nie związana z IT, ale dodałem tagi, może więcej ludzi się wypowie, szczególnie ludzi zarabiających dużo.
Obecnie ponad pół roku pracuje w nowej firmie - 3 miesiące okres próbny i teraz umowa na rok. W sumie taka zwykła praca w przemysł/automotive i zwykle zarobki - okolice średniej.
Na plus, że firma ma fajną atmosferę, nie ma dużo korporacyjnych pierdół. Jest kasa na szkolenia i jakieś ciekawe wyjazdy firmowe. Pomijając zarobki, które
Obecnie ponad pół roku pracuje w nowej firmie - 3 miesiące okres próbny i teraz umowa na rok. W sumie taka zwykła praca w przemysł/automotive i zwykle zarobki - okolice średniej.
Na plus, że firma ma fajną atmosferę, nie ma dużo korporacyjnych pierdół. Jest kasa na szkolenia i jakieś ciekawe wyjazdy firmowe. Pomijając zarobki, które

pytanie o prace w #budowlanka i to glupie w dodatku:
Jakbym chcial zostac elektrykiem, zalozyc jdg i swiadczyc uslugi np. projektowanie instalacji, to jak to wyglada w praktyce?
Szukam dla siebie nowej branży, z uwagi na moje zainteresowania szukam czegoś związanego właśnie z elektryką/elektromechaniką, w czym można założyć jdg i działać samemu. Pół fizyczna, pół "w koszuli przy biurku", tj. właśnie projektowanie instalacji elek., a potem jej faktyczna implementacja w budynku.
Żeby to robić legalnie muszę mieć studia (mam inżyniera, ale nie związanego z elektryką/energetyką)?
Wiem, że można zrobić sobie szkołę zawodową dla dorosłych, ale nie doszukałem się informacji co po tym można robić (szczególnie tutaj zapytanie o projektowanie i ew. kładzenie instalacji od zera w nowych budynkach, bo to że po takiej szkole mogę wymieniać komuś bezpiecznik za pieniądze to rozumiem)
#elektryka #remontujzwykopem #budujzwykopem #praca
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
Niemniej, nie mam wykształcenia kierunkowego (inżynier informatyki). Poważnie myślę na zapisanie się na studia magisterskie, potem uprawnienia (jak @Lonate pisała)
@bdg-bro dzięki za pomysł ale wolałbym robić to “bez patentów”, tyle że widzę że skończy się wtedy na studiach - mając inżyniera z informatyki, to żadne technikum “dla doroslych”, kursy sep itd nie pozwolą mi na wykonywanie pracy o