Aktywne Wpisy

Hieronim_Pompa_Bosh +118

PABLO__ESCOBAR +44
Tak z ciekawości ,czy ktoś w ostatnim czasie miał wjazd na chatę za piracenie czegokolwiek. Mam wielu znajomych ,którzy pewnie nawet nie mają pojęcia ,że piratują pobierając coś z internetu i co? I nic się nie dzieje. Żyję na tym świecie juz prawie 30 wiosen i nie słyszałem wśród znajomych a nawet ich znajomych i znajomych znajomego ,żeby komukolwiek coś z tego powodu groziło ,a co dopiero o postawieniu zarzutów za "ściąganie
źródło: toXB1f7lLO6xEMMwxCOFZy2YyqyITLgw
Pobierz

#bieganie
#rower
@Milegodniawszystkim: nie jeździj chodnikiem
@Ark00 nie jezdze
w sumie ma to sens, tylko piesi nigdy nie ustepuja XDDD
czy pieszy na drodze dla rowerow i pieszych powinien isc prawa czy lewa strona?
ChatGPT powiedział:
ChatGPT
Pieszy na drodze dla rowerów i pieszych powinien iść lewą stroną, czyli naprzeciwko nadjeżdżających rowerzystów. Dzięki temu pieszy może widzieć nadjeżdżających rowerzystów i w razie potrzeby zareagować, a rowerzyści mogą go dostrzec z większej odległości.
"- Zasady poruszania się pieszych w ruchu drogowym zawarte są w rozdziale 2 Ustawy Prawo o Ruchu Drogowym. W art. 11 pkt 4 wymienione zostały zasady poruszania się pieszego po drodze dla rowerów. Ustawodawca oprócz obowiązku ustępowania miejsca rowerowi (obowiązek ten nie dotyczy osób niepełnosprawnych), nie nałożył na pieszych obowiązku poruszania się po konkretnej jej stronie (inaczej jest w przypadku pobocza i
Natomiast na łączonej pieszo-rowerowej (bez wydzielonych pasów) - pieszy ma pierwszeństwo, wtedy rower ustępuje, a pieszy tam nie musi iść lewą, choć dla bezpieczeństwa też lepiej lewą iść.
@Ark00: mam taką CPR-kę, gdzie jest asfalt, ten sam, oddzielony linią, po jednej stronie dla pieszych, po drugiej dla rowerów.
No i biegacze zawsze po stronie dla rowerów.
Tzn. jeszcze nigdy nie spotkałem biegacza po stronie dla pieszych.
Jak to wytłumaczyć inaczej niż mikro-urazy mózgu od codziennego truchtania?
@wykopyrek: nie da się, debil to debil
@wkto: za to rower ma dzwonek
@wkto: obowiązek ustąpienia dla samochodów tyczy się skrzyżowań, włączania do ruchu i zmiany pasa, analogiczny przypadek na ddr to wymijanie/wyprzedzanie raczej.
Istnieje przepis o tym by unikać działań prowadzących do zagrożenia w ruchu drogowym. Dzwonek rowerowy jest wymaganym elementem wyposażenia i też powinien służyć do unikania zagrożeń, ostrzegania innych uczestników ruchu o takich, analogiczne zastosowanie ma
Nie da się wszystkiego uniknąć, ale jak dwóch uważa, to spora szansa, że się uda. Rączką roweru można dostać od tyłu nawet na chodniku, więc nawet interpretując, że strona obojętna, to zwyczajnie nie