Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +21
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz
SereneCipher +1
W jaki mało inwazyjny sposób zabić kogoś w książce? Że niby przypadek itp Bo pisze pisze i muszę się pozbyć typa i nie wiem jak.

generalnie każdy zawód podobny do serwisanta, montera jest pogardzanym
wzrasta liczba ukraincow, gruzinow i podobnego syfu, dla ktorych kraj nie ma znaczenia
dla mnie tez nie mają znaczenia, bo nie sympatyzuje z migrantami zarobkowymi wiec dlaczego mam z nimi tworzyc społeczeństwo
@FFFFUUUU: Dlatego też właśnie Polacy trzęsą tą branżą na zachodzie (kierowcy, budowlańcy, monterzy).
@PfefferWerfer: Ukraińców i tak jak Niemcy, Arabów.
@lavinka: Liczba Ukraińców spada, jadą dalej na zachód. A Arabowie po co mają wybierać Polskę skoro mogą jechać do Niemiec?
Z tego powodu z ciekawością patrzę w stronę Trumpa, nie w ramach popierania go, a zwykłej ciekawości. Nie mam zbyt wielkich złudzeń, bo
@lavinka: Chwilowo, bo ci co nie mogą teraz uciec z Ukrainy też zjawią się tutaj jedynie tranzytowo - ruszą po otwarciu granic żeby uciec z UA, ale docelowym krajem będzie coś dalej na zachód, ukraińska sfera językowa rozjechała się po świecie i oni wiedzą gdzie się opłaca wylądować (i nie jest to kraj frontowy NATO z 3x niższymi zarobkami niż jego
Komentarz usunięty przez autora
@lavinka: Polakom w Polsce było bardzo dobrze, a masz jednak 2-milionową diasporę w samej UE. Kultura swoje, a twardy pieniądz swoje.
@PfefferWerfer: W moim mieście się dostaje. U dostali wszystkie lokale komunalne, jakimi dysponowało miasto, jeszcze im miasto wynajęło nowe mieszkania w nowo wybudowanych prywatnych blokach z mieszkaniami na wynajem. Całe kilka bloków...