Aktywne Wpisy

Umeraczyk +8
To już któraś z kolei noc gdy jestem tak wściekły, że spać nie mogę i nie mam jak dać upustu mojej frustracji

Adaslaw 0
Mireczki, jakie gotowe posiłki polecacie z #lidl lub #biedronka, w słoikach, puszkach lub opakowaniach plastikowych, że to się na szybko podgrzewa w mikrofali, na patelni, w garnku lub w piekarniku i w efekcie dostaje się smaczny i pożywny obiad na ciepło?
Nie umiem gotować, ale codziennie jestem głodny. Stąd moje pytanie.
Polecicie coś?
Macie swoje ulubione pozycje?
#pytaniedoeksperta #obiad #gotujzwykopem #
Nie umiem gotować, ale codziennie jestem głodny. Stąd moje pytanie.
Polecicie coś?
Macie swoje ulubione pozycje?
#pytaniedoeksperta #obiad #gotujzwykopem #

#zwiazki #psychologia #zdrowie
Nie rozumiem oburzenia kobiet kiedy obwinia się je za większość problemów. Przecież one maczają swoje paluszki we wszystkim, dlaczego wypierają się że to niby nie ich wina.
Zróbmy analizę:
Kobieta ma córkę, robi jej pranie mózgu, córka nie przygotowana do życia wchodzi w związek z nie odpowiednim gościem, rodzi dzieciaki, ma najbliższy kontakt z dzieciakami uważa że są jej nie męża, przejmuje totalną kontrolę nad domem i życiem w domu, decyduje o tym co się je, pije, co się myśli, czego się nie robi co się robi, jakie firanki wiszą na oknie, jaki kolor jest w sypialni, co leży w lodówce na dole co leży na górze, kiedy facet ma coś robić a kiedy nie ma tego robić, kiedy pochwalić (rzadko) kiedy skarcić, kiedy domownicy mają spać, kiedy wstać, ile pić ile jeść, srać ile stać...
I potem wielkie zdziwienie że je się o wszystko obwinia? Przecież one nadają wszystkiemu kierunek, często na siłę i bardzo źle bo nie potrafią same prowadzić swojego zdrowia i życia poprawnie.
Kobiety nie zdają sobie sprawy jak wielką odpowiedzialność przejmują na swoje barki, są w ogóle nie świadome tego że biorą odpowiedzialność za życie i zdrowie całego domu, a potem one często nie mogą pojąć co robią źle, gdzie nawet nie dociera do nich to co się dzieje dokoła. Nie biorą żadnej odpowiedzialności za słowa, non stop wypluwają z siebie różne nie potrzebne rzeczy, często sekrety które nie powinny opuścić zamkniętego kręgu, nie potrafią wytworzyć zamkniętego zaufania w kręgu najbliżej rodziny, łamią w dziecku zaufanie do najbliżej osoby, non stop robią jakieś rzeczy które napędzają ciąg wydarzeń który ma destruktywne zakończenia... Krzywią naturalność człowieka do tego stopnia że dziecko nie wie czy jest chłopem czy babom.
A przypominam że decydują o trzech najważniejszych najbardziej wpływających rzeczach na poprawne zdrowie psychiczne i fizyczne człowieka czyli sen, dieta, ruch.
Być może to moje osobiste doświadczenia przemawiają ale uważam że właśnie w ten sposób doprowadziły do zniszczenia obecnego całego człowieczeństwa i zaniku naturalności. Własne matki zniszczyły swoich synów (córki też), blokując im poprawny rozwój, zniszczyły ojców których odsunęły od uczestnictwa w rodzinnym życiu, obrzydziły naturalne rzeczy które dawały człowiekowi wewnętrzny ogień i skutkiem tego jest właśnie dzisiaj tyle przygaszonych ludzi.
Jestem przekonany że przyczyna leży w II wojnie światowej kiedy to kobiety musiały przejąć dużo zajęć i ról facetów stąd teraz taka kulminacja bo zazwyczaj drugie pokolenie jest jeszcze wychowywane na starych warunkach, a warunki na świecie są już nowe co powoduje tworzenie jednostek nie pasujących do otoczenia, gryzących się z nowymi standardami.
I nie nie napisałem tego żeby skłócić faceta z kobietom tylko żeby ukazać punkt widzenia, jestem ciekawy czy są osoby które mają taki sam albo podobny.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
Takim młotom wydaje się że dalej jest XIX wiek miękkiej ginokracji a nie XXI twardego matriarchatu.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Skoro jesteś tak upośledzony że kobiety ci mówią co masz robić to prawdopodobnie po prostu jesteś głupszy od nich i inaczej być nie może
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi