Wpis z mikrobloga

#perfumy

Comme des Garcons Incense Kyoto. Seria Incense posiada pięć pozycji i Avingon jest jednym z moich ulubionych zapachów. Kyoto niestety nie spełniło moich oczekiwań, otwarcie jest bardzo leśne, drzewno aromatyczne z wyraźnym cyprysem, a kadzidło dołącza dopiero po jakimś czasie. Jest ono bardzo lekkie i stanowi moim zdaniem tło dla drzewnego charakteru kompozycji. Oprócz tego czuć wetywerię, ambrowy akord, kocankę, może ciut kawy, lecz również jako uzupełnienie.

Ogólnie zapach jest przyjemny i dobrze ułożony, lecz nie wyróżnia się moim zdaniem niczym co czyniłoby go ciekawym. Tak jak Incense Avingon przywoływał mi na myśl wnętrze kościoła, tutaj czuję po prostu kolejne perfumy. Ponadto Comme des Garcons zdążył mnie już niestety przyzwyczaić do bardzo słabych parametrów. Jest to kolejna pozycja, która niemal natychmiast osiada u mnie na skórze i projektuje zaledwie dwie, trzy godziny na niewielką odległość.

Podsumowując Incense Kyoto to w porządku zapach, lecz biorąc pod uwagę nazwę oczekiwałem więcej dymnych akordów i kadzidlanych nut. Tych jest bardzo mało, a całość jest przede wszytkim leśna i drzewna. Sprawdziłby się pewnie na chłodne wiosenne i letnie wieczory, lecz dla mnie brakuje tutaj charakteru. Jeśli ktoś jednak woli spokojniejsze i subtelne kompozycje to można go sprawdzić. Ocena końcowa 5.5/10
Frufruf - #perfumy 

Comme des Garcons Incense Kyoto. Seria Incense posiada pięć pozy...

źródło: 375x500.1232

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach