Wpis z mikrobloga

Jestem kierowcą zawodowym, mam pracę przy załadunkach czy rozładunkach czysto fizyczną. Niestety moja praca wygląda tak, że jeżdżę tandemem i rozpinam co załadunek/rozładunek bok zarówno solówki i przyczepy. Zaczęły się problemy bo generalnie jak dłużej jadę to drętwieje mi lewa noga i czuje ból w tej nodze oraz przy odcinku lędźwiowym. Do kogo się udać? Jakieś masaże czy fizjo ogarnie to? Jeżdżę 5 lat jako kierowca zawodowy, 3 lata śmigałem z paleciakiem ręcznym z paletami po 300-600 kg co rozładunek, generalnie kilka ton dziennie przerobiłem, teraz przez 2 lata te non stop boki. Zaczęło się coś odzywać w moim ciele, a mam dopiero 27 lat. Wiem, że się zajechałem, no takie są realia ¯\(ツ)/¯ #masaz #zycietruckera #zdrowie
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Visavi: pić marchewki i naświetlać się słońcem koło południa, często, krótko, bez kremu, poza tym poprawić dietę, jak najmniej siedzieć, a więcej leżeć, próbować mniej pracować
  • Odpowiedz
IDŹ DO LEKARZA!

To, co opisujesz, sugeruje problemy związane z przeciążeniem i nieprawidłową ergonomią pracy, które mogą prowadzić do dolegliwości bólowych i drętwienia. Drętwienie lewej nogi i ból w odcinku lędźwiowym to symptomy, które mogą wskazywać na problemy z kręgosłupem, takie jak:

1. Dyskopatia lędźwiowa – możliwe uciskanie nerwów przez dyski międzykręgowe.

2.
  • Odpowiedz