Wpis z mikrobloga

@Kryspin013: dlatego chce użyć sztywnych rur, aby zmniejszyć rozmiar
chwilowo i tak nie jeest duży ... udało się dostać wyjątkowo małą chłodnicę z Wuhanu (ʘʘ)
60x60
  • Odpowiedz
@silentoo: W sumie to wyszło :p ale muszę jeszcze zmniejszyć wielkość całości (ʘʘ)

Ogólnie to CasaOS dość dobrze sprawuje się jako serwer do inteligentnego domu, ale wymaga jakiejś minimalnej wiedzy o dockeryzacji.
Aby uruchomić nextclouda, zmarnowałem pół dna :p Chociaż jest niepotrzebny w domowym środowisku, bo wszystko w miare sprawnie zapewnia CasaOS.

Ogółem to z tym chłodzeniem Raspberry Pi 5 grzeje się maksymalnie do 41 stopni. Wcześniej dochodziło do
  • Odpowiedz
@ka-lol: apropo dockeryzacji to bardzo polecam chatgpt - jeśli wpisze mu się konkretne założenia i opisze (z naciskiem na opisanie jak ma wyglądać struktura folderów i otwartych portów) to potrafi wypluwać piękne dockercompose'y ;) Ja tylko jeszcze zamieniam obrazy na nowsze lub takie przystosowane pod Pi i śmiga aż miło. A mam postawiony serwer z 15 różnymi usługami
  • Odpowiedz
@silentoo: ogólnie to wolę bazować na joutuberach i artykułach, niemniej jednak często korzystam z chat - niestety, nie jest on pomocny od tak - czasami trzeba mu podrzucić dokumentacje, aby zajął się myśleniem za mnie :p szczególnie w przypadku nowszych implementacji danego środowiska
  • Odpowiedz