Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Jariii

@BezDobry: Choinka to nie symbol chrześcijański tylko pogański w dodatku niemiecki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Boszeee, trzeba było chodzić na religię. Umiał byś rozróżnić dogmat od tradycji. A tak jesteś ignorantem (,)
  • Odpowiedz
@BezDobry Państwo jest świeckie, a w domu każdy może sobie robić co mu się podoba, trudno zrozumieć? Po za tym czemu implikujesz mu ateizm, skoro parę lat temu propaganda pisowska robiła z niego raczej heretyka?
  • Odpowiedz
  • 3
@Filipterka25

@BezDobry: można jednocześnie być wierzącym i brzydzić się klerem - oni tego nie sprawdzają.

I kultywować tradycję chrześcijańskie akurat przed wyborami... Tjaaa. Takie bzdety to wciskaj 18 - 20 latkom.
  • Odpowiedz
I kultywować tradycję chrześcijańskie akurat przed wyborami...

@BezDobry: U mnie w domu nie wierzy nikt, mamy choinkę i uwaga - 24 grudnia taką większą kolację. Ba, nawet tradycja dzielenia się opłatkiem z domownikami i domowym zwierzyńcem przetrwała.

Katolickie roszczenie do tradycji to czystej wody bezczelność i prymitywizm.
  • Odpowiedz
Widzieliście spot z ubieraniem choinki? XD

@BezDobry: Wcześniej widziałem tylko Nawrockiego, ale skoro Trzaskowski też jest religijny, to jednak zagłosuję na niego

I kultywować tradycję chrześcijańskie akurat przed wyborami... Tjaaa. Takie bzdety to wciskaj 18 - 20 latkom.

@BezDobry: Wybory są za pół roku, a ciężko żeby choinkę ubierał w lato xD
  • Odpowiedz
@BezDobry
Mam w domu choinkę, jem kolację wigilijną i w dupie mam pochodzenie święta. Tak samo jak przodkowie w dupie mieli, że ktoś ich święto zaczął nazywać inaczej i świętowali tak samo jak ich przodkowie
  • Odpowiedz
@BezDobry: świętuje boże Narodzenie, ale nie wierzę w żadnych bogów i obchodzi mnie tylko stwprzenie atmosfery w której z najbliższymi docenię miniony rok. Nie wierzę w duchy i magie ale przebieram się na halloween i świętuje se duchy i magię, bo to fajna zabawa. Własna interpretacja symboli i przypisywanie sobie swoich wartości bez gwałcenia praw innych ludzi to nie hipokryzja panie npc.
  • Odpowiedz
@BezDobry: jak nie jestem fanem prawicy, tak tutaj obrzydza mnie nędzne udawanie katolika, z tego co mi wiadomo to przecież teczowy Rafał ani nie zdradzał zony, ani nie jest to jego kolejna żona a i nie slyszalem nic wykorzystywaniu maloletnich
  • Odpowiedz
Można świętować Boże Narodzenie, ba można być Chrześcijaninem.
Ale nie trzeba przy tym zapisywać dzieci na religię w Kościele Katolickim, tym bardziej że Polski Kościół Katolicki od lat stara się być bardziej święty od Papieża, bardziej dziś społeczeństwo dzieli niż łączy, jest mocno konserwatywny, bardzo upolityczniony (np. u mnie nie raz na mszy swego czasu słyszałem namawianie na jedyną słuszną partię), a do tego zepsuty ukrywaniem i tuszowaniem działań niektórych księży przeciwko
  • Odpowiedz
Ale nie trzeba przy tym zapisywać dzieci na religię w Kościele Katolickim, tym bardziej że Polski Kościół Katolicki od lat stara się być bardziej święty od Papieża

@markhausen: Rzekłbym, że jeżeli ktoś faktycznie wierzy, to kościół katolickim nie bardzo dla niego się nadaje.

Jakby bóg był, to by tych wszystkich zboczków sukienkowych i pasibrzuchów piorunem powystrzelał.
  • Odpowiedz