Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +21
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz
SereneCipher +1
W jaki mało inwazyjny sposób zabić kogoś w książce? Że niby przypadek itp Bo pisze pisze i muszę się pozbyć typa i nie wiem jak.

Boszeee, trzeba było chodzić na religię. Umiał byś rozróżnić dogmat od tradycji. A tak jesteś ignorantem (╯︵╰,)
@Jariii: Tam nie chodzi o choinkę.
źródło: Zrzut ekranu_25-12-2024_131429_x.com
PobierzI kultywować tradycję chrześcijańskie akurat przed wyborami... Tjaaa. Takie bzdety to wciskaj 18 - 20 latkom.
XD
źródło: temp_file3172942149106681561
Pobierzźródło: trza2
Pobierz@BezDobry: U mnie w domu nie wierzy nikt, mamy choinkę i uwaga - 24 grudnia taką większą kolację. Ba, nawet tradycja dzielenia się opłatkiem z domownikami i domowym zwierzyńcem przetrwała.
Katolickie roszczenie do tradycji to czystej wody bezczelność i prymitywizm.
@BezDobry: według ciebie czaskoski nie obchodzi co roku Świąt Bożego Narodzenia i nie ma choinki w salonie? xD
@BezDobry: Wcześniej widziałem tylko Nawrockiego, ale skoro Trzaskowski też jest religijny, to jednak zagłosuję na niego
@BezDobry: Wybory są za pół roku, a ciężko żeby choinkę ubierał w lato xD
Mam w domu choinkę, jem kolację wigilijną i w dupie mam pochodzenie święta. Tak samo jak przodkowie w dupie mieli, że ktoś ich święto zaczął nazywać inaczej i świętowali tak samo jak ich przodkowie
Ale nie trzeba przy tym zapisywać dzieci na religię w Kościele Katolickim, tym bardziej że Polski Kościół Katolicki od lat stara się być bardziej święty od Papieża, bardziej dziś społeczeństwo dzieli niż łączy, jest mocno konserwatywny, bardzo upolityczniony (np. u mnie nie raz na mszy swego czasu słyszałem namawianie na jedyną słuszną partię), a do tego zepsuty ukrywaniem i tuszowaniem działań niektórych księży przeciwko
@markhausen: Rzekłbym, że jeżeli ktoś faktycznie wierzy, to kościół katolickim nie bardzo dla niego się nadaje.
Jakby bóg był, to by tych wszystkich zboczków sukienkowych i pasibrzuchów piorunem powystrzelał.