@szyderczy_szczur: Pustynią wędrowała karawana więc Maryja i Jezus się do niej dołączyli żeby wygodniej im się wędrowało. W czasie podróży na karawanę napadli zbójcy. Ukradli towary i mieli jeszcze pobić tragarzy, ale Maryja ich poprosiła - Nie bijcie tych biednych ludzi. Zamiast nich pobijcie nas. Zbójcom było w sumie wszystko jedno, więc pobili Maryję i Jezusa i odjechali. Gdy już kurz opadł, Jezus podniósł się i otrzepując z piasku powiedział
@Spojler22: Jak ten dowcip ewoluował. Przed kamieniowaniem jawnogrzesznicy, Jezus stanął przed tłumem i powiedział te słowa: - Ten z was kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem. W tym momencie z tłumu wylatuje kamień, trafia jawnogrzesznicę w głowę i zabija na miejscu. Jezus patrzy w stronę, z której kamień przyleciał i mówi: - Matka, ty mi wszystko musisz s--------ć.
Pierwsza Wigilia bez Taty minęła. Zmarł w listopadzie równo 3 miesiące po diagnozie. Mirki i Mirabelki spędzajcie czas z rodzicami bo nigdy nie wiadomo. Mój tata nie dożył nawet 60. #feels #rodzina
źródło: temp_file528466376141847728
PobierzPustynią wędrowała karawana więc Maryja i Jezus się do niej dołączyli żeby wygodniej im się wędrowało.
W czasie podróży na karawanę napadli zbójcy. Ukradli towary i mieli jeszcze pobić tragarzy, ale Maryja ich poprosiła
- Nie bijcie tych biednych ludzi. Zamiast nich pobijcie nas.
Zbójcom było w sumie wszystko jedno, więc pobili Maryję i Jezusa i odjechali.
Gdy już kurz opadł, Jezus podniósł się i otrzepując z piasku powiedział
Przed kamieniowaniem jawnogrzesznicy, Jezus stanął przed tłumem i powiedział te słowa:
- Ten z was kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem.
W tym momencie z tłumu wylatuje kamień, trafia jawnogrzesznicę w głowę i zabija na miejscu. Jezus patrzy w stronę, z której kamień przyleciał i mówi:
- Matka, ty mi wszystko musisz s--------ć.