Wpis z mikrobloga

Rozdroże kruków dopiero czeka na mnie spakowane pod choinką, no i maławe XD Więc szukam sobie czegoś nowego do pochłonięcia, gatunek #fantasy #fantastyka #antyutopia #ksiazki

Prośbę mam o świat, który mnie tak wciągnie, że będę chciała być jego bohaterką i przeżywać przygody z bohaterami, którzy nie są tak irytujący, infantylni i głupi, że co stronę obraca się oczami (jakby co - young adult jak najbardziej ok, ale nie grafomaństwo i totalne debilizmy, choć dużo potrafię wybaczyć, jeśli wciąga :) )
Co tam ukochujecie najbardziej?
lunaria - Rozdroże kruków dopiero czeka na mnie spakowane pod choinką, no i maławe XD...

źródło: image

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@moll: o! i to brzmi dobrze, bo na propozycje Sandersona reaguję grymasem, wieeeeele lat temu miałam podejście do ABS, porzuciłam zirytowana i znudzona (nie pamiętam dlaczego), to to będzie chyba idealne, by dać kolejną szansę i po tym zdecydować czy znowu podchodzić :) dziękówa <3
  • Odpowiedz
@lunaria: powieści Joe Abercrombie, trylogia Pierwsze prawo, ale można też osobno (dalej z uniwersum Pierwszego Prawa) Zemsta najlepiej smakuje na zimno - główna postać to gościówa.

Gdybyś potrzebowała czegoś lżejszego fantasy, ale bardzo ciekawego i też z kobietą w roli głównej to "Opiekun snu".
  • Odpowiedz