Aktywne Wpisy
mambar +5
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Lewusx +92
Chudy ja, życzę wam dobrze spędzonych świąt!
105,7kg, tak malutko nie ważyłem prawie 2 lata. :D
9 dni bez iniekcji, jutro zaczynam rebound i wracam do treningów. W zasadzie to dziś wróciłem i był to pierwszy prawdziwy zaplanowany trening od 10 dni.
Ciesze się jak dzieciak! :D
#silownia
105,7kg, tak malutko nie ważyłem prawie 2 lata. :D
9 dni bez iniekcji, jutro zaczynam rebound i wracam do treningów. W zasadzie to dziś wróciłem i był to pierwszy prawdziwy zaplanowany trening od 10 dni.
Ciesze się jak dzieciak! :D
#silownia

źródło: IMG_5417
Pobierz
Widzieliście tą debatę z otodom? Oni gadają to co od dawna pisałem, czyli że jedna z możliwości jest taka, że deweloper z górą hajsu z bk2 będzie wolał przeczekać niż obniżyć ceny i czekać na spadki stóp i wzrost pensji, żeby to zdolność wpłynęła na konsensus, a nie spadki cen.
Czy to jest optymalne? Tego to już nie wiem, zależy jak obliczyli sobie w excelu, jak aktualna sprzedaż wpływa na płynność pod względem obsługi zadłużenia i czy za zarobione pieniądze wyj3bali all-ina w nowe inwestycje czy jakąś poduszkę mają, ale oni zdają sobie sprawę, że opcje są takie. Możliwe nawet że dzisiejsza starta da jutro lepszy zysk, o ile poduszka finansowa jest odpowiednia i o ile się nie przeliczą ze stopami i interwałem jaki minie do momentu ich obniżania. I czy pensje będą rosły jak sobie założyli.
- albo zmniejszamy ceny i płynnością zarabiamy hajs kosztem marż
- albo przeczekamy i odbijamy sobie jak zdolność grupy docelowo-golodupczej wstrzeli się w nasze ceny
Ciekawe jak tam dział analityków ds. strategii sprzedaży i optymalizacji zysków to sobie policzył
kto bogatemu zabroni sie zaprzec? No jak sie zapra to sie zapra i tylko bieda w oczach przemowi do rozumu. Nie ma takiej firmy na swiecie "co wie" - o dziwo bzines tez popelnia bledy, roznica jest tylko taka, ze te lepsze popelniaja je rzadziej. Wiec smialo - kazdy moze realziowac swoja strategie, a jak to sie dla nich skonczy to sie okaze za rok. Wieeeeele czynnikow gra na
@pysznewpierdalator: cały czas tanieją materiały budowlane teraz nadal buduje się ponad 200k mieszkań. Ponad 200k mieszkań zostanie oddanych w 2024, 2025 oraz 2026. Czyli wszyscy będą "kisić" mieszkania. Czyli będziemy mieli górkę w postaci 600k mieszkań. To nawet BK2% bez limitu nie pomoże. W takim momencie powinno wejść państwo/samorząd i normalnie budować masowo mieszkania.
@Onbezwasa: Szkoda, że deweloperzy nie mają kredytów i obligacji do spłacenia xd
@Onbezwasa: ziemia się dostosowuje do ceny sprzedaży mieszkania. Czyli droższe mieszkania to droższa ziemia. Dlatego trzeba by było coś z tym zrobić jakiś extra podatek od kiszenia działek bo to teraz jest taka sytuacja, że jak kupisz działkę w dobrym miejscu to zawsze zyskujesz pomimo, że na niej nic nie budujesz. Jeżeli chodzi o koszty robocizny to tak i nie. Tutaj
@pysznewpierdalator: Czekać może co najwyżej na kolejny program dopłat xD
Bo na zasadach rynkowych to nie może czekać gdyż leci
źródło: image
Pobierz