Wpis z mikrobloga

@kacius: Nie znam tej firmy, ale technologia znana i używana od lat na całym świecie. Szkoda, że żadnego cennika nie dali.
  • Odpowiedz
@kacius: chodziło mi o cenę modułu, a nie całego budynku :), ui kijowe mają i nie zauważyłem linka z domami :), a kliknąłem w letniskowe i tam cen nie było tak samo w linku z modułami.
  • Odpowiedz
@kacius: No i technologii się nie bać bo to nic skomplikowanego kwestia czy firma dobrze robi można podpytać o kontakty do klientów i jak oni oceniają.
  • Odpowiedz
  • 0
@lobo o, to w sumie ciekawa opcja, ale myślę, że nie udostępniają danych o klientach. Boję się że w naszym klimacie te domy średnio się spisują jeśli chodzi ocieplenie i przede wszystkim wyciszenie :/ niby jest energooszczędny itd ale sam nie wiem :/ zależy mi bardzo na czasie, dlatego o tym myśle.
  • Odpowiedz
@kacius: To jest normalny dom szkieletowy od lat w naszym i mroźniejszym klimacie. Jedyna różnica to to, że ściany są skręcone na hali co powinno w zasadzie poprawić jakość montażu.
  • Odpowiedz
@kacius: Powiem tak gdybym miał pewność, że firma robi zgodnie ze standardami np. zobaczył materiały z produkcji/etc. to jeżeli rozważałbym dom szkieletowy to bym się skusił (oczywiście jak cenowo by mi pasowało)
  • Odpowiedz
  • 0
@lobo ale co mi laikowi może podpowiedzieć za i przeciw? Stawiałeś szkieletowy czy zwykły? Dla mnie na razie jedyny plus to czas realizacji. Bo nie chce się bawić dwa + lata w budowę tylko chce to mieć w pół roku/rok. Potrzebuje kuchni łazienki i sypialni. Resztę mogę wykończyć później. Myślałem już o postawieniu tymczasowego 70m2 ale kosztowo to bez sensu. A cenowo wychodzi bym powiedział bardzo podobnie czy metodą tradycyjną czy
  • Odpowiedz
@kacius: Jak masz kasę to budujesz w jeden sezon u mnie sąsiad zaczął w końcówce kwietnia, tydzień temu skończył elewacje.
  • Odpowiedz