Aktywne Wpisy

jmuhha +28
Dowiedziałam się, że koleżanka z klasy ma w leasingu nowa toyotę rav4 za 2400 zł mies ( ಠ_ಠ)
Godir17 +52
Nic tak nie poprawia humoru rano jak opisy starych sfrustrowanych polek po ścianie które lajkuja młodszego o kilka lat chłopa XDD
#p0lka #logikarozowychpaskow
#p0lka #logikarozowychpaskow
źródło: a
Pobierz
![Ewolucja języka polskiego na przykładzie 22 słów [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/ffb90a628ee2358701a082e9c135b7251c45688f5762562d3aa7d652046e9312,q80.jpg)

To jak ktoś pali jedną dziennie to w skali miesiąca p----------a 540zł.
Interes życia wydawać 540zł na miesiąc, za to by śmierdzieć i mieć rozwalone płuca.
#oswiadczenie #palenie #paleniejestchujowe
Tak @b_oski, totalnie nie oddaje państwu ponad 1k miesięcznie na składkę zdrowotną, razem z podatkami od papierosów pewnie 1.5k. Mimo tego muszę korzystać z pakietu opieki zdrowotnej w korpo, bo nie da się dostać do lekarzy na NFZ. Wcale nie jestem w drugim progu podatkowym, czyli w grupie, która finansuje większość PIT (sprawdź sobie dane, kilka
Płuca to jedno, ale mało kto mówi o bardzo pewnym scenariuszu zawału. Tętnice z powodu smoły stają się niedrożne. Mniej krwi oznacza słabszą wydajność, a potem niedotlenienie serca i jego obumarcie - czyli zawał. Nawet jeßli go odratują, to konselwencje są i tak bardzo przykre. No i leki po zawale są drogie i nierefundowane ;)
@nieustawne_lustro to może wykluczymy leczenie i powikłania wynikające z tytoniu z leczenia w NFZ? Skoro te akcyzy są takie wysokie, niech leczą się w swoim zakresie
Nie kupuje ani tego ani tego, fajek nigdy, alko lubię ale nie mogę z uwagi na leki. Da się żyć
Oprócz palenia i alkoholu trzeba by stworzyć odpowiednie wskaźniki dotyczące nadwagi, diety, trybu życia, rodzaju wykonywanej pracy, płci, aktywności fizycznej (i to nie jeden, bo o ile amatorski sport jest na plus, to zawodowy sport albo sporty
Co to było i ile kosztowało?
@nieustawne_lustro: To spróbuj ją obalić.
Łączne koszty leczenia raka płuc dla
Załóżmy, że palenie zwiększa ryzyko raka o 500%. Czyli musiałbym dorzucać się w podatkach, składkach i innych bzdurach, jakieś 5 razy więcej niż osoba niepaląca.
To kiedy dostanę zwrot nadpłaty? Mam uwzględnić również moją niższą oczekiwaną długość życia (bo pale) i doliczyć ile przygarnie ZUS po
To jestem obciążeniem dla państwa/społeczeństwa przez palenie? Czy koniec końców i tak dorzucam się więcej, niż powinienem?
A nawet nie biorę pod uwagę, że poza paleniem mam naprawdę dobry tryb życia, w przeciwieństwie do przeciętnego Polaka xD.
@Morf: Poczytaj o wpływie branży tytoniowej na budżet. Nie będziesz musiał szukać spisków Big Tobacco ( ͡° ͜ʖ ͡°)