Wpis z mikrobloga

Cześć, chciałbym się wam czymś pochwalić.
Czymś co poniektórzy mogą wyśmiać, niektórzy uznają to za genialne a niektórzy po prostu zignorują ze względu na język treści, którym jest angielski.
Opublikowałem 4 hipotezy na academia.edu , które mogą wpłynąć znacząco na świat który postrzegamy, a także na świadomość o kosmosie i tym co nas otacza.

1. Exploring the Relationship Between Gravity, Light, and Energy: A Theoretical Investigation

2. The Dynamics of Light Speed Variation in Gravitational Fields: A Theoretical Exploration

3. Black Holes as Gravitational Energy Generators: A Theoretical Exploration of Alternative Gravity Mechanisms

4. Gravitational Frequency Dynamics: A Theoretical Exploration of the Great Attractor as a Gravitational Resonance Phenomenon

Publikacje można znaleźć pod następującym linkiem : https://independent.academia.edu/MariuszMach

Chciałbym również zaprosić do wspólnego zagłębiania tajników świata i kosmosu, wiec jeżeli myślisz poza standardami tak jak ja, na pewno znajdziemy wspólne słowo, ba słowo to delikatnie napisane, zdanie a nawet cały ich potok ich potok.
Osobiście chciałbym aby to naród Polski zabrał ludzi do gwiazd, już niejednokrotnie pokazaliśmy ze gdy jesteśmy zjednoczeni to możemy przenieść góry.

a dla tych co nie lubią czytać, nie lubią wzorów i teorii przygotowałem podcast, również w języku angielskim który można znaleźć pod następującym adresem

https://archive.org/details/gravitational-frequency-dynamics-and-the-great-attractor-1

Chciałbym podziękować dla wszystkich, tych którzy to będą czytali, tych których temat zainteresuje, dla naukowców za ich wkład, dla wolnych myślicieli, dla mojej rodziny i mojej gwiazdy na niebie Meruyert, a także dla przyjaciół którzy mnie wspierali w ciężkiej drodze. Dzięki wam wszystkim bylem w stanie to rozgryźć i opracować, a dzięki temu na górze byłem w stanie to poskładać do kupy :)

Trzymajcie się i pamiętajcie, każda teoria jest dobra, nawet ta która może obalić stara naukę, aby ją zastąpić nowa :)
Czekam na wasze opinie!

#kosmos #fizyka #teorie #terazpolska #fizykateoretyczna #wszechswiat #chwalesie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@erbgleati: był taki jeden fizyk co nazywał się Ernst Mach (1838–1916) był wybitnym fizykiem i filozofem, znanym z badań nad falami uderzeniowymi i percepcją zmysłową. Jego prace doprowadziły do nazwania liczby Mach, używanej do określania prędkości względem dźwięku. Pioniersko sfotografował fale uderzeniowe i badał zjawiska optyczne, takie jak pasy Macha, które ukazują mechanizmy ludzkiej percepcji. Jako filozof krytykował pojęcia absolutnej przestrzeni i czasu, wpływając na rozwój teorii względności Einsteina i
  • Odpowiedz
  • 1
@111aaa111: Widzisz jak to się ułożyło Einstein się zainspirował Machem, ja się zainspirowałem Einsteinem, a w moich pracach poprawiłem trochę jego teorie, na miarę 21 wieku. powróciło do Macha :) ot takie moje małe filozoficzne przemyślenia. Jednakże to nie wszystko, ja również zainteresowałem się medycyną, konkretnie tym jak rak powstaje i metodyka walki z nim. Jeżeli Cie to interesuje to tutaj link https://www.academia.edu/126154534/A_Comprehensive_Model_of_Cancer_Development_and_Strategic_Therapeutic_Interventions . Ślicznie dziękuję Ci @111aaa111 ,
  • Odpowiedz
@erbgleati: Doceniam szczytne idee i Twoje starania i nie chcę być niemiły, ale poruszasz dosyć skomplikowane i poważne zagadnienia i zastanawia mnie jak dobrze znasz tematy na jakie się wypowiadasz oraz skąd w tobie przekonanie, że jesteś w stanie powiedzieć w tych tematach więcej niż masa mądrych głów, które pracują nad tym od wielu lat? Czy zgłębiałeś literaturę i w rozumiesz obecnie dominujące teorie, obserwacje je potwierdzające i ich problemy?
  • Odpowiedz
  • 0
@important_sample: Dziękuję za konstruktywne słowa krytyki, są budulcem dla moich dalszych prac. Abyś mógł mnie zrozumieć chciałbym Ci streścić to czym się kieruję od dziecka byłem filozofem, a moim mottem było "jak to działa?" i tyczyło się to generalnie wszystkiego. nie interesowała mnie zabawka, tylko jak ona działa. Przez życie (mam teraz 43 lata) pochłaniałem wiedzę w potężnych ilościach, zaczynając od matematyki, poprzez fizykę i jej zrozumienie, poprzez obserwację zjawisk
  • Odpowiedz