Cześć, chciałbym się wam czymś pochwalić. Czymś co poniektórzy mogą wyśmiać, niektórzy uznają to za genialne a niektórzy po prostu zignorują ze względu na język treści, którym jest angielski. Opublikowałem 4 hipotezy na academia.edu , które mogą wpłynąć znacząco na świat który postrzegamy, a także na świadomość o kosmosie i tym co nas otacza.
1. Exploring the Relationship Between Gravity, Light, and Energy: A Theoretical Investigation
2. The Dynamics of Light Speed Variation in Gravitational Fields: A Theoretical Exploration
3. Black Holes as Gravitational Energy Generators: A Theoretical Exploration of Alternative Gravity Mechanisms
4. Gravitational Frequency Dynamics: A Theoretical Exploration of the Great Attractor as a Gravitational Resonance Phenomenon
Chciałbym również zaprosić do wspólnego zagłębiania tajników świata i kosmosu, wiec jeżeli myślisz poza standardami tak jak ja, na pewno znajdziemy wspólne słowo, ba słowo to delikatnie napisane, zdanie a nawet cały ich potok ich potok. Osobiście chciałbym aby to naród Polski zabrał ludzi do gwiazd, już niejednokrotnie pokazaliśmy ze gdy jesteśmy zjednoczeni to możemy przenieść góry.
a dla tych co nie lubią czytać, nie lubią wzorów i teorii przygotowałem podcast, również w języku angielskim który można znaleźć pod następującym adresem
Chciałbym podziękować dla wszystkich, tych którzy to będą czytali, tych których temat zainteresuje, dla naukowców za ich wkład, dla wolnych myślicieli, dla mojej rodziny i mojej gwiazdy na niebie Meruyert, a także dla przyjaciół którzy mnie wspierali w ciężkiej drodze. Dzięki wam wszystkim bylem w stanie to rozgryźć i opracować, a dzięki temu na górze byłem w stanie to poskładać do kupy :)
Trzymajcie się i pamiętajcie, każda teoria jest dobra, nawet ta która może obalić stara naukę, aby ją zastąpić nowa :) Czekam na wasze opinie!
@erbgleati: był taki jeden fizyk co nazywał się Ernst Mach (1838–1916) był wybitnym fizykiem i filozofem, znanym z badań nad falami uderzeniowymi i percepcją zmysłową. Jego prace doprowadziły do nazwania liczby Mach, używanej do określania prędkości względem dźwięku. Pioniersko sfotografował fale uderzeniowe i badał zjawiska optyczne, takie jak pasy Macha, które ukazują mechanizmy ludzkiej percepcji. Jako filozof krytykował pojęcia absolutnej przestrzeni i czasu, wpływając na rozwój teorii względności Einsteina i
@111aaa111: Widzisz jak to się ułożyło Einstein się zainspirował Machem, ja się zainspirowałem Einsteinem, a w moich pracach poprawiłem trochę jego teorie, na miarę 21 wieku. powróciło do Macha :) ot takie moje małe filozoficzne przemyślenia. Jednakże to nie wszystko, ja również zainteresowałem się medycyną, konkretnie tym jak rak powstaje i metodyka walki z nim. Jeżeli Cie to interesuje to tutaj link https://www.academia.edu/126154534/A_Comprehensive_Model_of_Cancer_Development_and_Strategic_Therapeutic_Interventions . Ślicznie dziękuję Ci @111aaa111 ,
@erbgleati: Doceniam szczytne idee i Twoje starania i nie chcę być niemiły, ale poruszasz dosyć skomplikowane i poważne zagadnienia i zastanawia mnie jak dobrze znasz tematy na jakie się wypowiadasz oraz skąd w tobie przekonanie, że jesteś w stanie powiedzieć w tych tematach więcej niż masa mądrych głów, które pracują nad tym od wielu lat? Czy zgłębiałeś literaturę i w rozumiesz obecnie dominujące teorie, obserwacje je potwierdzające i ich problemy?
@important_sample: Dziękuję za konstruktywne słowa krytyki, są budulcem dla moich dalszych prac. Abyś mógł mnie zrozumieć chciałbym Ci streścić to czym się kieruję od dziecka byłem filozofem, a moim mottem było "jak to działa?" i tyczyło się to generalnie wszystkiego. nie interesowała mnie zabawka, tylko jak ona działa. Przez życie (mam teraz 43 lata) pochłaniałem wiedzę w potężnych ilościach, zaczynając od matematyki, poprzez fizykę i jej zrozumienie, poprzez obserwację zjawisk
Czymś co poniektórzy mogą wyśmiać, niektórzy uznają to za genialne a niektórzy po prostu zignorują ze względu na język treści, którym jest angielski.
Opublikowałem 4 hipotezy na academia.edu , które mogą wpłynąć znacząco na świat który postrzegamy, a także na świadomość o kosmosie i tym co nas otacza.
1. Exploring the Relationship Between Gravity, Light, and Energy: A Theoretical Investigation
2. The Dynamics of Light Speed Variation in Gravitational Fields: A Theoretical Exploration
3. Black Holes as Gravitational Energy Generators: A Theoretical Exploration of Alternative Gravity Mechanisms
4. Gravitational Frequency Dynamics: A Theoretical Exploration of the Great Attractor as a Gravitational Resonance Phenomenon
Publikacje można znaleźć pod następującym linkiem : https://independent.academia.edu/MariuszMach
Chciałbym również zaprosić do wspólnego zagłębiania tajników świata i kosmosu, wiec jeżeli myślisz poza standardami tak jak ja, na pewno znajdziemy wspólne słowo, ba słowo to delikatnie napisane, zdanie a nawet cały ich potok ich potok.
Osobiście chciałbym aby to naród Polski zabrał ludzi do gwiazd, już niejednokrotnie pokazaliśmy ze gdy jesteśmy zjednoczeni to możemy przenieść góry.
a dla tych co nie lubią czytać, nie lubią wzorów i teorii przygotowałem podcast, również w języku angielskim który można znaleźć pod następującym adresem
https://archive.org/details/gravitational-frequency-dynamics-and-the-great-attractor-1
Chciałbym podziękować dla wszystkich, tych którzy to będą czytali, tych których temat zainteresuje, dla naukowców za ich wkład, dla wolnych myślicieli, dla mojej rodziny i mojej gwiazdy na niebie Meruyert, a także dla przyjaciół którzy mnie wspierali w ciężkiej drodze. Dzięki wam wszystkim bylem w stanie to rozgryźć i opracować, a dzięki temu na górze byłem w stanie to poskładać do kupy :)
Trzymajcie się i pamiętajcie, każda teoria jest dobra, nawet ta która może obalić stara naukę, aby ją zastąpić nowa :)
Czekam na wasze opinie!
#kosmos #fizyka #teorie #terazpolska #fizykateoretyczna #wszechswiat #chwalesie