Wpis z mikrobloga

Zastanawia mnie jak Wy sobie wyobrażacie że jutube działa 'za darmo'? XD

@masterdick: YouTube ma już wielomiliardowe zyski a i tak ciągle podnosi ceny za premium bo ciągle im za mało to niech się pałują.
  • Odpowiedz
kto normalny ogląda YouTube na telewizorze

@Kupamilosci: a gdzie? Wygodniej oglądać na TV niż na kompie. W szczególności gdy chce się obejrzeć więcej materiałów, niż jeden krótki filmik.
Chociaż statystyki mogą być różne, skoro podobno są liczni masochiści, którzy oglądają YT na telefonach... :D
  • Odpowiedz
@Kupamilosci: ja oglądam YT w sumie tylko na tv. Oglądam jakieś 2-3 kanały, to będzie góra 2 h tygodniowo, raz na jakiś czas jakiś koncert czy kilka teledysków. Na laptopie czy telefonie używam tylko do słuchania muzyki, ale to leci sobie w tle.
  • Odpowiedz
a gdzie? Wygodniej oglądać na TV niż na kompie. W szczególności gdy chce się obejrzeć więcej materiałów, niż jeden krótki filmik.

@goferek: No ja już od paru dobrych lat nie mam nic ciekawego do oglądania na YouTube co by wymagało mojej pełnej uwagi, jak coś oglądam to na kompie leci na drugim monitorze z boku.
  • Odpowiedz
  • 4
@mleko23 aplikacja na androida bez premium to ponad 3/4 ekranu reklam, po włączeniu jakiegoś filmu cały ekran reklam, plus kilka reklam w środku filmu XD

Wczoraj robiłem coś przy roślinach więc telefon odłożył z jakimś podcastem na yt, włączyła się reklama w środku, 10 sekund włączyła się druga, 1 min, 2 min, 5 min, az sie wkurzyłem i dałem pomiń bo bym więcej oglądał tej reklamy niż samego podcastu, na reklamy
  • Odpowiedz
@mleko23 powiem lepiej. Weź poszukaj bajek sprzed 2015 roku. Albo lepiej z lat 90tych. Tak żeby puścić dziecku zamiast tego nawozu umysłowego jaki jest obecnie wpychany.
  • Odpowiedz
@mleko23 aplikacja na androida bez premium to ponad 3/4 ekranu reklam, po włączeniu jakiegoś filmu cały ekran reklam, plus kilka reklam w środku filmu XD

@bn1776: dlatego na androidzie nie używa się apki tylko przeglądarki Brave. Zero reklam, możesz zablokować ekran, wrzucić telefon do kieszeni i słuchasz sobie wygodnie czego chcesz.
  • Odpowiedz
YouTube ma już wielomiliardowe zyski a i tak ciągle podnosi ceny za premium bo ciągle im za mało to niech się pałują.

@Kupamilosci: Skąd wiesz? Jesteś ich księgową?
  • Odpowiedz