Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: jeśli potrzebujesz z kimś porozmawiać, możesz napisać na PW.

Natomiast uważam że potrzebujesz specjalistycznej pomocy. Oprócz farmakoterapii od psychiatry, warto też spróbować terapii z psychologiem, to może dużo pomóc i dziwie się że psychiatra sam tego nie zasugerował. Co do leków, dostaniesz inne, często jest tak że pierwszy, drugi, albo i trzeci strzał nie działa. Ludzie różnie reagują
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zaradna-optymistka-6: A co na to Twoja dziewczyna, nie udziela Ci wsparcia, aby pomóc dotrwać do wizyty u psychiatry? To tylko 2 dni, pomyśl o tym jak długo sobie dotychczas radziłeś i postaw sobie trn piątek za cel, do którego musisz dążyć. Na pewno wizyta u psychiatry pomoże, zmieni Ci leki lub dawkę i będzie lepiej. Powodzenia!

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
✨️ Autor wpisu (OP): @Atreyu: Tak, psychiatra zasugerował terapię. Nie napisałem tego, żeby nie przedłużać wpisu. Później mało kto chce czytać takie wypracowania. Terapię już podjąłem. Byłem w miniony czwartek na pierwszym spotkaniu. Dzięki za odpowiedź.
andrzej-abecedowski: Dzięki za dobre słowo. Z tym pisaniem, to może nie być głupi pomysł. Spróbuję.
Od dawna po prostu jest mi źle ze sobą. Mam bardzo niskie poczucie własnej wartości, co mi rujnuje
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wyrozumiały-wizjoner-97: To ci konował nie powiedział, że te wszystkie leki SSRI/MAOi czy inne antydepresyjne jak Pregabalina działają tak, że przez pierwsze 3-4 tygodnie zażywania wzrasta ryzyko samobója poprzez wzmożone złe myśli?
Wiekszość tych leków to straszny syf. To już lepiej brać MJ, XTC(z tym, że po tym też masz doła nastepnego dnia co się utryzmuje przez tydzień) lub LSD.
Sam leciałem na tabletkach na debresje przez 3 lata i oprócz tego, że byłem
  • Odpowiedz