#gielda #nokian #tyres Co wykopowi inwestorzy myślą o załadowaniu się w fińskiego producenta opon samochodowych Nokian? Cena akcji mocno spadła w odpowiedzi na słabsze wyniki finansowe po sprzedaży największej fabryki w Rosji po inwazji Rosji na Ukrainę. Fundusze ze sprzedaży poszły na inwestycje w rozbudowę fabryki w Finlandii i budowę nowej w Rumunii która ma rozpocząć produkcję początkiem 2025.
Ja zakładam, że firma w perspektywie 3 lat odbuduje swoja pozycje na rynku i osiągnie poziom sprzedaży z roku 2021 oraz długoterminowo utrzyma go - ładuję w styczniu do pełna w ramach IKE
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
Co wykopowi inwestorzy myślą o załadowaniu się w fińskiego producenta opon samochodowych Nokian?
Cena akcji mocno spadła w odpowiedzi na słabsze wyniki finansowe po sprzedaży największej fabryki w Rosji po inwazji Rosji na Ukrainę. Fundusze ze sprzedaży poszły na inwestycje w rozbudowę fabryki w Finlandii i budowę nowej w Rumunii która ma rozpocząć produkcję początkiem 2025.
Ja zakładam, że firma w perspektywie 3 lat odbuduje swoja pozycje na rynku i osiągnie poziom sprzedaży z roku 2021 oraz długoterminowo utrzyma go - ładuję w styczniu do pełna w ramach IKE
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/finlandia-polska-konwencja-w-sprawie-unikania-podwojnego-17605239/art-10
Rozumiem to ze w Finlandii zostaje ich stawka 15%, a w Polsce wyrównuję do 19%.