Aktywne Wpisy

RobieZdrowaZupke +17
Tam już się nie da wrócić
źródło: 201115173830812848
PobierzCzy był ktoś w Tajlandii w sierpniu? Planuje jechać za rok i nie wiem czego się spodziewać w porze deszczowej.
#podrozowanie #tajlandia
#podrozowanie #tajlandia

Okazuje się, że są nudne jak flaki z olejem.
Albo metryka Kerra w formie rotacji, albo Schwarzschilda jako stacjonarium.
Oczywiście dochodzi do tego jeszcze kwestia gęstości - jedni uważają, że czarna dziura ma gęstość pierdyliardy większe od gwiazdy neutronowej.
A tak naprawdę supermasywna czarna dziura może mieć gęstość mniejszą niż woda albo nawet ziemska atmosfera xD
Ale dla mnie to właśnie gwiazdy neutronowe, zdegenerowane niczym młode małżeństwo na Brzeskiej - to jest dopiero frajda.
Magnetary, pulsary, twoja stara i twój stary - jakie to są ciekawe obiekty...
Jak kogoś ciekawi kwestia redshiftu, to zachęcam to poczytania informacji o Haltonie Arpie.
Tyle ode mnie, z bogiem 😎
#kosmos #nauka #fizyka #kosmologia
@Markotny_Marek: jak dla mnie to koty są ciekawe
Za bardzo mi ludzi przypominają.
Która to teoria łączy grawitację i czarne dziury?
Bo zapomniałem jakoś....
@Markotny_Marek: a mi wręcz przeciwnie. Psy są jak ludzie. Koty są jak koty.
Ja p------e toż to prawdziwa debata naukowa pdk. Od dawna na to czekałem
A nie "Uuu, zobacz, coś tam walnęło na niebie i teraz świeci. Skierujmy tam teleskop" xD
Wygrywa nawet z Astrofazą, gdzie mimo całej sympatii do Pana Leszka za dużo dla mnie jest wtrąceń i dobiegnięć od tematu.
Jak w latach .90 na ciemnej wsi mój Ojczym pokazywał mi niebo i opowiadał, i liczyliśmy Sputniki - wtedy każdy widoczny satelita to był Sputnik 😁
To byli czasy ;)
Elektromagnetyzm nie jest wydalany z niej, a to on na naszym etapie wiedzy i technologii jest głównym nośnikiem wiedzy o otaczającym nas świecie.
Dlatego uważam gwiazdy neutronowe za ciekawsze obiekty pod kątem zdobywania wiedzy.
I to jest tylko i aż moja
Ja lata temu w Ożarowie odwiedzałem taką jedną Martę, była ciekawsza niż Machu Picchu xD
Te różnice czynią nasz świat takim świetnym.
Pociąga jej transcendentalność - jest takie słowo xD
@Markotny_Marek: xD