Aktywne Wpisy

brazowooka_eS +139
Mam do Was pytanie motoryzacyjne z rana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Macie jakis samochód z dzieciństwa, który strasznie się Wam podobał i marzyliście zeby go mieć w przyszłosci? Dla mnie to było Audi TT z obrazka, strasznie mi sie ten bydlak podobał (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #samochody
Macie jakis samochód z dzieciństwa, który strasznie się Wam podobał i marzyliście zeby go mieć w przyszłosci? Dla mnie to było Audi TT z obrazka, strasznie mi sie ten bydlak podobał (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #samochody
źródło: 9812_MTRP_02_I_AUDI-C
Pobierz
luke-dolla7 +1115
Z okazji Barbórki chciałbym życzyć górnikom:
świadomości, że rok ma 12 miesięcy,
zrozumienia, że nierentowne przedsiębiorstwa się zamyka,
akceptacji zasad wolnego rynku (tzn. jak się praca i wypłata nie podoba to można ją zmienić)
świadomości, że rok ma 12 miesięcy,
zrozumienia, że nierentowne przedsiębiorstwa się zamyka,
akceptacji zasad wolnego rynku (tzn. jak się praca i wypłata nie podoba to można ją zmienić)

#czechy #polska #elektrowniaatomowa #atom #energetyka #energetykajadrowa
Wojna handlowa nie jest o technologię tylko o miejsca pracy, o brak buntu społecznego w USA, taki jest powód. Akcja z Huawei czy tam innym ZTE to tylko sposób.
Chińczycy dalej nie są sobie wstanie poradzić bez zachodniej technologii - ASML, Zeiss, ARM, Nvidia, Apple,o technologiach wojskowych to lepiej nie wspominać.
Comac - "perła w koronie", konkurent dla Airbus czy Boeing tylko w katalogu.
Dopiero od niedawna są wstanie wyprodukować silnik wentylatorowy dla swojego myśliwca, jakość ekhm 1980 ZSRR
@miki4ever:
To może zanim rozwinę, dam ci trochę informacji, których ci najwyraźniej brakuje. Po pierwsze my nie budujemy elektrowni jądrowej 20 lat. Pierwszą decyzję budowy takiej elektrowni podjęto w latach 70. w Żarnowcu. W 90. po upadku komuny porzucono projekt. Kolejne plany budowy elektrowni atomowej w Polsce
Widzę, że nawet mnie ruską onucą zaczęli nazywać, bo kłótnie między Polakami wzniecam xD
źródło: image
Pobierz@SubsaharyjskaAlpaka: bo Czesi nie mają tak rakotwórczych górniczych związków zawodowych
To nierealne.
Dla przykładu w takiej Finlandii ostatnio zaczęła działać EJ Olkiluoto 3. Budowa trwała 18 lat.
Teraz porównaj sobie Finlandię do Polski.
@D00D00: brzmi jak ogłoszenia duszpasterskie u mnie w parafii xD tam też od 10 lat zbierają na remont dachu.
@emjot86: to jest celowe. Na 100%.