Wpis z mikrobloga

uwielbiam grając w twierdzę patrzeć na animację pracy w budynkach, piekarnia, kuźnia, browar, młyn, czy karczmę
cudowne to jest
chyba zainstaluję i wrócę do niej na dniach
chętnie wstawiłbym gifa z taką animacją, ale nie ma, a aż tak mi się nie chce, żeby samemu
a może
ale to jak zainstaluję jutro np

p--o p--o p--o p--o p--o p--o
PorzeczkowySok - uwielbiam grając w twierdzę patrzeć na animację pracy w budynkach, p...

źródło: 02

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DrTRAPH0USE @Many2 polecam, strategia ale nie skomplikowana jak jacyś Kozacy czy AoE, dla mnie bardziej przystępna. No i super klimat. Są również od dłuższego czasu wersje HD zwykłej twierdzy jak i krzyżowca
  • Odpowiedz
@PorzeczkowySok: szata graficzna sprzed ponad dwóch dekad a cieszy oko a jakoś do tych nowszych wersji nigdy nie potrafiłem przywyknąć. Mam wrażenie, że ładowali wszystko w bylejakie 3D zamiast zrobić dobrej jakości grę w rzucie izometrycznym.
  • Odpowiedz
@Caban1908: zwykła twierdza doczekała się (w tym roku? w zeszłym?) remastered z naprawdę dobrą grafiką zachowując 100% klimatu, a fani cisną firefly żeby zrobili to samo z crusaderem.

Kozacy i AoE2 są raczej prostsze od Twierdzy :P Tylko w ostatniej uświadczysz jakichkolwiek gałęzi produkcji, surowiec fizycznie trafia do magazynów/warsztatów a nie teleportuje się do paska zasobów na górze. Żołdak nie ubiera się w 30 żelaza i 30 pożywienia tylko potrzebuje
  • Odpowiedz
@Caban1908:

polecam, strategia ale nie skomplikowana jak jacyś Kozacy czy AoE, dla mnie bardziej przystępna

Przecież ta gra jest dużo bardziej złożona niż jakieś AoE czy Kozacy ;d
Masz łańcuch produkcji, magazyny, różne warsztaty, w których obrabia się surowce (kowal, płatnerz, garbarz). Ilość Twoich żołnierzy jest zależna ile warsztaty wyprodukują broni i pancerza.
Zboże, które trafia do młyna, a później mąką, która trafia do piekarza. Wszystko musi być jakoś dostarczone
  • Odpowiedz
  • 1
@PorzeczkowySok ja od czasu do czasu wracam do settlers 1 i 2 i mam to samo. Potrafię pół godziny oglądać jak moi niewolnicy posłusznie z----------a ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz