Aktywne Wpisy

Lardor +254
Tak wygląda obraz 90% kierowców stoduł na kołach czyli brak wyczucia pojazdu ludzie którzy powinni kupić coś małego wybierają wielkie kruwsko na kołach bo jest modne potem sie notorycznie słyszy a zatrzymaniach tramwaju który nie może przyjechać przez źle zaparkowane auto bo właścicel crossOVERA nie potrafi tym jeździć #motoryzacja #samochody

źródło: temp_file6191970992418069005
Pobierz
moll +53

źródło: 1000016510
Pobierz
Takie zjawisko nie pojawia się nigdzie indziej. W żadnym gatunku na Ziemi nie występują tak ogromne podziały.
A normiki copeuja jak to jest super i robią po 12h w korpo lub kołchozie, potem wracają do swojego apartamentu 40m2, a w nagrodę raz do roku polecą do Egiptu na tydzień all inclusive xD
#antynatalizm
Co mnie interesuje ze ktos ma wiecej niz ja?
Co mnie interesuje ze ktos ma mniej niz ja?
Po kiego uja mam komus do portfela zagladac? Patrz na siebie i dbaj o siebie. Tylko tyle i az tyle.
@Techguy91: mrówki, pszczoły
To nieprawda że większość ludzi tyra po 12h za minimalną.
A nawet jeśli ktoś tak tyra, to nieprawda że jego życie jest nic niewarte
@mr-dawid: Da sie. I to nie jest trudne. Wystarczy zaakceptowac to ze skrajnosci istnieja. Skrajnosci to normalne zjawisko fizyczne.
A jeszcze jedno trzeba zaakceptowac. Ludzie NIE BYLI, NIE SA, I NIGDY NIE BEDA ROWNI. To tez jest normalne (mimo tego ze pewne srodowiska polityczne twierdza inaczej).
Jak zaakceptujesz te dwa fakty to duzo prosciej bedzie sie zylo.
uzyjmy skrajnosci:
Czy kiedykolwiek bedziesz biegal tak szybko jak usain bolt? pywal jak phelps? spiewal jak freddy czy whitney houston? itp. itd.
Bez urazy ale obawiam sie ze
@gorzki99: No chyba, że opodatkujemy bogatych, ale ty w innych wątkach jesteś temu bardzo przeciwny. Natalizm z w--------m na biedotę, oni mogą zdychać, a pan by sobie chciał dobrowolne składki na NFZ. Klasyk xD
@Logika_wykopu: A dalczego "w innych watkach"? W tym tez.
Dlaczego mam opodatkowac bogatych? Dlatego ze maja? No nie miras. Maja to maja i nic mi do tego. Nie maja mnie sponsorowac tylko dlatego ze maja wiecej. Chyba dosc jasno sie wyrazilem nie raz i nie dwa razy.
jak zaakceptujesz to ze ktos ma wiecej bo ma to bedzie Ci
Nie ma żadnego argumentu przemawiającego za tym jak to stanowisko filozoficzne i etyczne miałoby przyczynić się do poprawy czegokolwiek nie wspominając o "współczuciu wobec gatunku ludzkiego oraz etyczną
Dlatego, że w społeczeństwie równościowym żyje się każdemu lepiej.
Mi chodzi o cos zupelnie prostego - nie patrz drugiemu w portfel a zajmij sie soba.
Patrz na siebie i zyj tak albo inaczej. Ale pod zadnym pozorem nie kaz drugiemu zyc tak jak Tobie sie wydaje.
@Logika_wykopu: Pracuj po 12h i zarabiaj sporo. Bedzie Ci sie zylo lepiej jak czesc tego co wypracowales oddasz temu co se netfliksa na kanapie oglada. Tyle.