Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 2
organizacyjny-marzyciel-44: Kusił ryczałcik, pseudo jdg i możliwość odliczania vatu to macie.

Było myśleć, przesycenie rynku prognozowano od 10 lat a ludzie i tak szli.

Z mojej strony bardzo wam tak k. dobrze.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim wysiadasz i co dalej ? Potrafisz w ogóle robić coś innego niż to co chatugpt wypluje w parę sekund ?

Mnie r---------a jak były tu porównania programistów do lekarzy , Klepacza tekstu który po 40 jest do wyrzucenia na śmieci z lekarzem który ma pracę do śmierci gdzie się zarabia obecnie 35k na miesiac
  • Odpowiedz
@KrowkaAtomowka: Mnie bardziej rozwalają skrajności. Faktem jest, że spora część programistów po 40 jest właściwie niezatrudnialna, bo a) na żadnego leada czy architekta nie pójdą, bo wiedza, iq i leniwość nie puści i b) stają się zgryźliwi, zazdrośni i toksyczni, ale miejmy umiar, drogi nieznajomy z Internetu. Nie obrażajmy ludzi.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @KrowkaAtomowka: Nie ma żadnego znaczenia co programista potrafi jeśli nie może dostać pracy bo:
1) trafia na dziesiątki ogłoszeń fejkowych
2) trafia na dziesiątki ogłoszeń z wymaganiami nie pasującymi do jego umiejętności
3) trafia na beton rekrutacyjny przez który nie jest w stanie się przebić ze względu na biurokrację decyzyjną
4) jest właśnie za stary, mówimy tu o wieku 40+
5) ma za
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zamiast zalowac to cies sie ze przez te wszystkie lata zarobiles calkiem duzo , z pewnoscia masz duzo oszczdnosci ktore dobrze zainwestowales

wiele bardzo wiele osob przez cale zycie nie zarobi tyle co ty juz do tej pory
  • Odpowiedz